Afbeelding
AWP Vallei en Veluwe

Achttienjarige Floris Erwich uit Amersfoort blijkt jongste kandidaat waterschapsverkiezingen

6 februari 2023 om 14:35 Politiek

AMERSFOORT De waterschapsverkiezingen vinden dit jaar weer plaats. De Algemene Waterschapspartij (AWP) blijkt met Floris Erwich de jongste kandidaat voor de verkiezing van het bestuur van waterschap Vallei en Veluwe te hebben. 

De achttienjarige Erwich staat op plek 16 van de lijst van AWP voor Water, Klimaat en Natuur. De scholier zit in het laatste jaar van het Corderius College. Na zijn examen wil hij bestuurs- en organisatiewetenschap studeren in Utrecht. Dat Erwich meer dan gemiddelde belangstelling heeft voor democratie en bestuur blijkt wel uit zijn lidmaatschap van de medezeggenschapsraad van Meerscholen, de groep van 10 middelbare scholen in Amersfoort, Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg.

,,Jongeren zijn nu niet vertegenwoordigd in ons waterschapsbestuur”, vindt Erwich. ,,Voor de 21 Nederlandse waterschappen ligt de gemiddelde leeftijd van de bestuurders iets boven de 60 jaar. Als jongere zal ik andere inzichten hebben dan ouderen. Er moet aandacht zijn voor onze toekomst.” Het is nog geen gelopen race dat Erwich in het waterschapsbestuur komt. Voor een zetel in het bestuur zijn 20.000 stemmen nodig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie