Gemeenteraad maakt zich zorgen over klimaatverandering… uitgezonderd de rechtse partijen

20 sep, 21:30 Politiek
Pixabay
Afbeelding

AMERSFOORT De meerderheid van de Amersfoortse gemeenteraad steunt niet alleen de bestaande, landelijke klimaatmaatregelen, maar vindt ook dat er wel een tandje bij mag worden gezet. Dit bleek bij een bijeenkomst op dinsdagavond 20 september in de raadszaal, waarbij twee gepromoveerde wetenschappers gedetailleerd tekst en uitleg gaven. De belangstelling van raadsleden was groot, getuige de velen die tot in de publieke tribune waren aangeschoven.

Alleen Tom van Lamoen (Amersfoort Voor Vrijheid) dacht er duidelijk anders over. Wetenschappelijke feiten zijn maar ‘aannames’, en dat terwijl die onderzoeken ook nog worden gesubsidieerd door de overheid. Hij acht dit kwalijk en sprak van ‘toegepaste wetenschap’.

Hans Bol (ChristenUnie) sprak echter de gedachten uit van een meerderheid: ,,We kunnen niet langer wachten. Al een halve eeuw hebben we het hierover. Mijn generatie heeft het niet voor elkaar gekregen. Laten nu in vredesnaam vaart maken, in het belang van onze kinderen en onze kleinkinderen. Want hóe vaak hebben we dit verhaal al verteld? Hoe vaak hebben we dit uitgelegd? Hoe vaak is dit uitgezocht? Het wordt zo langzamerhand tijd voor actie.’’

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.