Voormalig raadslid Roel Mulder (70) overleden

25 jun, 20:42 Politiek
Gemeente Amersfoort
Roel Mulder in zijn tijd als raadslid.
Roel Mulder in zijn tijd als raadslid.

AMERSFOORT Het voormalige raadslid Roel Mulder is onverwacht overleden op maandag 20 juni in zijn woonplaats Amersfoort. Hij was 70 jaar. Het afscheid heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden.

Jeroen de Valk

Mulder zat van 2014 tot 2018 in de gemeenteraad als fractievoorzitter van de fractie Actief. De partij was als OPA - Ouderen Politiek Actief - in de raad gekomen, maar Mulder kortte dit af tot ‘Actief’, aangezien dat minder oubollig klonk en aangaf dat jongeren er ook welkom waren.

Hij was nadrukkelijk aanwezig in de raadszaal dankzij zijn rijke ervaring, welsprekendheid en consequent zwarte outfits. Hij kreeg er spoedig gezelschap van Desirée Steenbeek, die overstapte van de BPA. Zo werd Actief een tweekoppige fractie, met steun van buitengewoon raadslid Ina Vijzelman.

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.