Musici klagen: Aegtenkapel staat met de rug naar de lokale cultuur

21 jun, 20:31 Politiek
Pr-foto
Sopraan Henriette Feith.
Sopraan Henriette Feith.

AMERSFOORT De Sint Aegtenkapel sluit de deuren voor ‘Amersfoortse makers’; dit schrijven enkele lokale musici in een brandbrief aan de gemeenteraad. De musici kunnen er namelijk in het seizoen van 2022 - ’23 niet terecht. Zodoende moeten twee al langer lopende series op het gebied van klassieke muziek worden gestaakt: A Classic Friday Night Out en de vocale kamerconcerten van Music On Chairs.

Jeroen de Valk

De ondertekenaars van de brandbrief - sopraan Henriette Feith en violist Rossi Ovtcharova - organiseren hier concerten sinds 2015. Ze merken op dat de huidige exploitant gaat vertrekken. Daarna verhuurt theater Flint de kapel. Het zou het enige geschikte podium voor kamermuziek zijn van de stad. De Observant en de Mannenzaal zouden ge..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.