‘Hart van Soesterkwartier’: nieuwbouw gaat er komen, ondanks weerstand in de wijk

18 jun, 16:06 Politiek
Gemeente Amersfoort
Ontwerp van de bouw rond de Emmauskerk.
Ontwerp van de bouw rond de Emmauskerk.

AMERSFOORT Het Soesterkwartier krijgt een nieuw ‘hart’ in de vorm van een plein rond de Emmauskerk. Daar is nu al een plein te vinden, maar dat wordt voorzien van nieuwbouw. Er komen woningen en maatschappelijke voorzieningen, zoals een kinderdagverblijf en een ontmoetingspunt van het Leger des Heils.

Daar ziet het tenminste naar uit na een overleg tussen de gemeenteraad en omwonenden. De partijen zijn al jaren in gesprek maar worden het niet eens. Een van de woordvoerders van het Soesterkwartier, Tjitske Tabak, vond dat het plan ‘geen wens is vanuit de wijk’. Zij en anderen hadden zo’n 220 handtekeningen verzameld onder ‘zienswijzen’, wat politiek jargon is voor verzoeken tot wijzigingen.

De eerste tekeningen dateren van 2015 en vrijwel meteen kwamen de bezwaren van omwonenden. Het ontwerp zou de groot, te massaal zijn voor de buurt, die immers vol staat met laagbouw. Ook werd er gevreesd voor parkeeroverlast. Het bouwbedrijf Lithos dacht mee met de wijk en stelde voor dat winkels zich hier zouden mogen vestigen. Concentratie op deze ..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.