Westelijke rondweg: aanleg ligt stil, discussie loopt vast

23 november 2021 om 21:46 Politiek Jeroen de Valk
Wethouder Roald van der Linde: verder uitstel rondweg leidt tot hogere kosten.
Wethouder Roald van der Linde: verder uitstel rondweg leidt tot hogere kosten.

AMERSFOORT Is de westelijke rondweg definitief mislukt of gaat het om de laatste loodjes, de paar laatste miljoenen die Amersfoort nog te kort komt? Over dit onderwerp werd verhit gediscussieerd in de raadszaal; daarbij bleek niet alleen dat de werkzaamheden voor deze westtangent zijn stilgelegd - wegens een dreigende overschrijding van het budget - maar ook dat de discussie is vastgelopen.

In het gesprek waren vooral oppositieleden aan het woord. Rob Molenkamp (Lijst Molenkamp) klonk schamper, Menno Fousert (Amersfoort2014) berispend en Marc Smits (SP) eerst plagerig en daarna oprecht geërgerd. De invallende verkeerswethouder Roald van der Linde hield het hoffelijk en beschaafd, maar verzandde soms in mistige betogen. Hij leek sim..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.