Afbeelding
Lies Brons

GroenLinks maakt kandidatenlijst bekend

15 november 2021 om 09:59 Politiek Gemeenteraadsverkiezing 2022

AMERSFOORT Op de algemene ledenvergadering van GroenLinks Amersfoort is de definitieve kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 vastgesteld.

,,De afgelopen vier jaar hebben we in de coalitie veel bereikt”, reflecteerde lijsttrekker Astrid Janssen in haar speech. ,,We bouwen door het Deltaplan wonen en bouwen meer dan duizend woningen per jaar, de binnenstad is nu autoluw en de eerste stappen naar 30 kilometer per uur zijn gezet.” 

Op het gebied van klimaatverandering roept Janssen op om verantwoordelijkheid te nemen. ,,Het klimaat wacht niet op draagvlak en wij hebben geen tijd om te wachten tot de laatste fossiele dinosaurus zijn lobbywerk staakt.”

Janssen: ,,Als de wedstrijd wordt ‘wie het groenst is’ in plaats van ‘wie zorgt voor de beste autobereikbaarheid’, dan hebben we eindelijk het gesprek de goede kant op gebogen. Daarnaast is groen denken één ding, maar groen doen een stukje moeilijker. We weten dat er altijd meer partijen nodig zijn om keuzes te maken en dus dat we moeten samenwerken. Dan is het nodig dat je verbinding kunt maken, ook met mensen die anders tegen onderwerpen aankijken. Je kunt niet blijven hangen in je eigen gelijk. Dan ben je geen partner in de stad en zet je jezelf buiten spel. Het is dus zoeken naar de balans tussen de lat hoger leggen. maar wel blijven zorgen dat anderen er in mee kunnen.”

Het definitieve verkiezingsprogramma komt binnenkort online te staan, schrijft de partij.

De kandidatenlijst voor maart 2022 is als volgt:

1. Astrid Janssen
2. Bram Leeuwenkamp
3. Dillian Hos
4. Youssef El Messaoudi
5. Jeroen Bulthuis
6. Ida Bromberg
7. Giel van der Steenhoven
8. Freya Sixma
9. Maddy Vangangelt
10. Marcel van den Akker
11. Harmen Niemeijer
12. Esther Alblas
13. Loeki Zeijlemaker
14. Tim Hofman
15. Conny Kooyman
16. Hetty Buist
17. Bas Molenveld
18. Suzanne Vrielink
19. Esther Lieverse
20. Els Vallentgoed
21. Edwin Hinloopen
22. Tanika Scherbinski
23. Jasper Fastl
24. Nina Frerichs
25. Nicky Kroon
26. Cees van Eijk.


 Foto: Lies Brons

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie