Woonprotest komt naar Amersfoort

5 nov, 16:43 Politiek
Jeroen de Valk
Noëlle Sanders (links vooraan) bij het begin van de protestmars op 5 oktober voor het behoud van Jericho.
Noëlle Sanders (links vooraan) bij het begin van de protestmars op 5 oktober voor het behoud van Jericho.

AMERSFOORT In Amersfoort wordt een ‘woonprotest’ georganiseerd: een protestactie om de woningnood onder de aandacht te brengen van de politiek. Op dinsdag 21 december vindt de actie plaats bij het Amersfoortse stadhuis, van 18.15 tot 19.00 uur.

Direct daarna beginnen de vergaderingen van de gemeenteraad. Het ligt voor de hand dat op deze avond het woonprotest niet onbesproken zal blijven. Er waren onlangs al protestmarsen in enkele grotere steden, waaronder Amsterdam en Rotterdam.

ONDERZOEK Een medeorganisator van het Amersfoortse woonprotest is Noëlle Sanders, makelaar en raadslid van Lijst Sanders. Zij werkt ook mee aan een onderzoek waar tot dusverre ruim vierhonderd jonge Amersfoorters - tot 35 jaar - aan meewerkten...

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.