Zonneveld: zorgen over dwangarbeid, kwaliteit en het Suezkanaal

6 jun, 13:21 Politiek
Profin Green
De locatie van het aan te leggen zonneveld, met rechts achter het groen het  Meander Medisch Centrum.
De locatie van het aan te leggen zonneveld, met rechts achter het groen het Meander Medisch Centrum.

AMERSFOORT De totstandkoming van een zonneveld bij het Meander Medisch Centrum gaat niet over rozen. De meest recente complicatie is een serie kritische vragen van de BPA. Burger Partij Amersfoort vraagt zich hierin af of de te plaatsen zonnepanelen wel van goede kwaliteit zijn. Daarbij vreest de fractie vooral voor storingen op de medische apparatuur.

De BPA baseert zich onder meer op gegevens van het Agentschap Telecom, een overheidsorganisatie die radiofrequenties in Nederland reguleert. In het jaarverslag meldde deze instelling dat zonnepanelen communicatiesystemen kunnen verstoren, waaronder die van hulpdiensten. Tegen ten minste één fabrikant heeft het agentschap een zaak aangespannen.

De schriftelijke vragen van de BPA zullen uiterlijk eind deze maand worden beantwoord. Een woordvoerder van exploitant Profin reageerde woedend in AD Amersfoortse Courant: de partij ‘roept maar wat’ en hij is de BPA ‘spuugzat’. Er zal niettemin een weerwoord moeten komen op de zorgen van instellingen als Agentschap Telecom.

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.