Afbeelding
Mattijs Boer

‘Succesvolle actiedag Bezorgd Liendert’

31 mei 2021 om 07:21 Politiek

AMERSFOORT ‘Stop met proppen/Liendert staat vol.’ Met deze leuzen protesteerde de Vereniging Bezorgd Liendert tegen ongebreidelde woningbouw. De bewoners van de genoemde wijk doen dat met rollen drop waar QR-codes op staan en flyers. Met een petitie die kon worden ondertekend en een actie op zaterdagochtend 

Het kernteam van Bezorgd Liendert had in de afgelopen dagen in de wijk flyers in de brievenbussen gegooid, zaterdagochtend was er een auto met megafoon door de wijk gereden om iedereen nog eens uit te nodigen om naar het grasveld aan de Wiekslag te komen. 

De weergoden waren de organisatoren goed gezind en daar stroomden de mensen met tientallen tegelijk naar toe. Er stonden kramen met spandoeken en dropjes en flyers met een QR code om rechtstreeks naar de petitie te gaan én men kon ter plekke de petitie ondertekenen. En dat werd volgens de organisatie door nog zo’n tweehonderd mensen gedaan (en kan nog steeds worden getekend op petities.nl). Ook digitaal werden handtekeningen verzameld en de tussenstand staat inmiddels op 600 handtekeningen.

Eerder schreef De Stad Amersfoort al uitgebreid over de bezwaren van Bezorgd Liendert.

Er waren collages met krantenartikelen vanaf 2018 tot afgelopen week, waarin te lezen is hoe lang bewoners al bezig zijn om de gemeenteraad te laten weten hoe zeer de bewoners van Liendert opzien tegen zoveel hoogbouw in deze toch betrekkelijk kleine wijk. ,,Wijkwethouder Stegeman was er als één van de eersten en ging ver na de geplande actietijd pas weg. Hij ging met vele bewoners in gesprek. Net als verschillende raadsleden die zich lieten zien. We zagen vertegenwoordigers van Amersfoort2014, CDA, Chr Unie, Groen Links, Lijst Molenkamp en PvdA”, blikt initiatiefnemer Francis Hazekamp terug.

,,Onder een stralende zon konden bewoners zich laten horen en dat deden ze dan ook. Er waren pittige en soms emotionele gesprekken met de wijkwethouder, de projectmanager èn de raadsleden. Maar in ieder geval werd de petitie ondertekend.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie