Afbeelding
Groenlinks

Wethouder Janssen met ziekteverlof: portefeuilles tot aan minimaal 25 mei onderverdeeld

11 mei 2021 om 12:52 Politiek

AMERSFOORT In de gemeente Amersfoort gaat men tot minimaal 25 mei werken met een gewijzigde portefeuilleverdeling. Dit komt mede door het opstappen van wethouder Hans Buijtelaar en het ziekteverlof van Astrid Janssen. Laatstgenoemde wethouder is sinds eind maart niet meer aan het werk.

door Jeroen van der Veer

PORTEFEUILLES BUIJTELAAR Wethouder Kees Kraanen neemt de dossiers Mobiliteit en luchtkwaliteit, gebiedsgericht werken, dossier-Vahstal (samen met wethouder Stegeman) en Westelijke Ontsluiting (samen met wethouder Stegeman) tijdelijk van Buijtelaar over. Cees van Eijk krijgt Sport in zijn takenpakket en Koser Kaya gaat zich bezighouden met het Stationsgebied. Menno Tigelaar krijgt Kop van Isselt en Vathorst tijdelijk in zijn portefeuille en Stegeman wordt belast met Trapezium, Vahstal (samen met wethouder Kraanen) en de Westelijke ontsluiting (samen met wethouder Kraanen).

PORTEFEUILLES JANSSEN Doordat wethouder Astrid Janssen sinds maart is uitgevallen wegens problemen met haar gehoor, is zij zeker tot 25 mei met ziekteverlof. Koser Kaya neemt van haar Duurzaamheid en energietransitie tijdelijk over, Kraanen gaat zich bezighouden met Omgevingswet, Stegeman én Tigelaar krijgen Ruimtelijke Ontwikkeling op hun bordje en Stegeman is verantwoordelijk voor het dossier Wagenwerkplaats. 

De fractie van de VVD in de gemeenteraad van Amersfoort heeft aangegeven om op 25 mei een nieuwe wethouder te willen voordragen aan de raad. Zij hebben op dinsdag 10 mei de naam van de kandidaat bekendgemaakt: Roald van der Linde (52) uit Rotterdam. Lees hier een uitgebreid interview met de potentiële nieuwe wethouder: klik hier

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie