Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Extra raadsvergadering naar aanleiding vertrek wethouder Buijtelaar

5 mei 2021 om 09:00 Politiek

AMERSFOORT De gemeenteraad van Amersfoort komt op dinsdagavond 11 mei bijeen voor een extra raadsvergadering. Raadslid Marc Smits (SP) heeft naar aanleiding van het vertrek van wethouder Buijtelaar verzocht om een extra Besluit te agenderen.

Voor het uitschrijven van een extra raadsvergadering is het (volgens de Gemeentewet art. 17, lid 2.) nodig dat een vijfde van de raadsleden (in Amersfoort dus acht raadsleden) dit verzoek steunt. Het verzoek van raadslid Smits om een extra Besluit wordt gesteund door acht raadsleden (van de fracties SP, Amersfoort2014, DENK, Lijst Molenkamp en Lijst Sanders). Daarom schrijft de voorzitter van de raad, burgemeester Lucas Bolsius, deze extra raadsvergadering uit.

Het extra Besluit zal op dinsdagavond 11 mei, na de vergaderavond De Ronde, plaatsvinden en begint om 22.00 uur. De raadsleden gaan in debat over de huidige politieke ontwikkeling en kunnen moties indienen.

De vergadering is digitaal en wordt live uitgezonden via https://amersfoort.raadsinformatie.nl/live en via https://YouTube.com/RaadAmersfoort 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie