‘Buitengewoon raadsleden zijn voor Amersfoort echt onmisbaar’

5 apr, 08:30 Politiek
pixabay
Afbeelding

AMERSFOORT De buitengewoon raadsleden in de gemeente Amersfoort zijn onmisbaar en doen veel onzichtbaar werk. Dat is wat de fractievoorzitters zeggen na een belronde van deze krant. Afgelopen woensdag kwam naar buiten dat de gemeente Amersfoort de afgelopen twee jaar zo’n 100.000 euro kwijt was aan de steunraadsleden, terwijl er een lage opkomstpercentage was bij vergaderingen. ,,Mensen denken soms dat raadsleden en buitengewoon fractieleden op dinsdag alleen hun hand opsteken bij te maken beslissingen, maar dat is echt niet zo.”

In een vertrouwelijke notitie, die in handen kwam van De Stad Amersfoort, bleek dat gemiddeld niet meer dan 30 procent van de betaalde fractieondersteuners aanwezig was bij gemeentelijke vergaderingen. Een deel wa..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.