Omwonenden vrezen overlast goederentreinen na subsidieaanvraag ProRail

13 feb, 08:03 Politiek
Pixabay
Afbeelding

AMERSFOORT Amersfoorters die niet ver van het spoor wonen, vrezen toename van zwaar vrachtverkeer en daarmee: meer geluidshinder, zware trillingen en misschien zelfs meer gevaarlijke stoffen. De vrees wordt veroorzaakt door een aanvraag voor Europese subsidie door ProRail, onderhouder van het spoor in Nederland, in samenwerking met de gemeente.

Met dit bedrag - er wordt gesproken over veertien miljoen - kan flink worden gewerkt aan het spoor. Dat wordt ‘robuust’, in het politieke jargon. Maar dit kan ook leiden tot de komst van meer en grotere goederentreinen. Een achttal buurtcomités stuurde al een alarmerende brief naar de gemeente. Ze waren er eens goed voor gaan zitten en kwamen op ruim vierduizend trein en per jaar, vrijwel allemaal langer dan zevenhonderd meter. Per etmaal dus meer dan tien zware treinen die vooral ’s nachts door de gemeente zullen denderen.

Een achttal buurtcomités kwam op ruim vierduizend trein en per jaar, vrijwel allemaal langer dan zevenhonderd meter

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.