Amerena: vrijwilligers gooien handdoek in de ring, raadslid twijfelt aan openheid college

2 feb, 14:14 Politiek
Gemeente Amersfoort
Sportcomplex Amerena.
Sportcomplex Amerena.

AMERSFOORT De samenwerking tussen de verschillende partijen binnen Amerena knarst en wringt. Sportwethouder Hans Buijtelaar informeert de gemeenteraad hierover onvoldoende. Ambtenaren zetten hem ertoe aan gegevens achter te houden. Dit schrijft raadslid Ben Stoelinga (Amersfoort2014) in schriftelijke vragen aan het college van b & w.

Stoelinga, die het reilen en zeilen van Amerena toch al met argusogen volgt, kreeg pas na aandringen een brief onder ogen van de Stichting Amerena: een groep vrijwilligers die onlangs besloot de handdoek in de ring te werpen. De stichting was verantwoordelijk voor onder meer: het beheren van een ‘weerstandsfonds’ om activiteiten te organiseren, het ontwikkelen van een ‘sportkaart’ en het bewaken van het ‘merk’ Amerena.

In september vorig jaar blijkt de stichting een brief te hebben geschreven aan de wethouder. De inhoud is onthutsend: ,,Ondanks onnoemelijk veel inzet en veel positieve energie, zijn we binnen Amerena aangelopen tegen muren van onmacht en soms pure onwil.’’ De bestuursleden voelden zich ‘niet erkend en herkend’, ondanks pog..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.