Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Vrienden van het Bosbad niet blij met renovatieplannen gemeente

18 januari 2021 om 08:28 Politiek

AMERSFOORT De vereniging Vrienden van het Bosbad is in actie gekomen om ervoor te zorgen dat het buitenbad niet op de schop gaat. Als het aan de gemeente ligt, komt er een metamorfose waarbij badwater plaats moet maken voor ligweide. ,,Een monumentale status moet daar een stokje voor steken.”

door Jeroen van der Veer

De actiegroep, opgericht in 1982 en ingeschreven bij de KvK, wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het bosbad blijft zoals het enige buitenbad in Amersfoort momenteel is. De gemeente wil het bad graag opknappen en daarbij meer ligweide creëren, maar dit gaat ten koste van het 50-meterbad.

,,Wij zijn het ermee eens dat het bad een opknapbeurt kan gebruiken, maar je kan de ligweide ook vergroten door andere dingen aan te pakken”, is spreekbuis Dick Haver Droeze duidelijk. ,,We moeten zorgen dat Amersfoort een mooi buitenbad blijft houden en de gemeente lijkt niet te realiseren wat voor moois ze momenteel in handen hebben.”

Mede daarom heeft de groep nu een monumentale status aangevraagd voor het bad. Wordt deze toegekend, dan heeft Amersfoort het vierde monumentale buitenbad van Nederland en lijkt het bosbad in zijn huidige vorm behouden te blijven. ,,We waren als vereniging de laatste tijd stilletjes aan het zwemmen, maar door deze koude douche zijn we er weer helemaal bij.”

Lees meer over de plannen op De Stad Amersfoort Premium.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie