Monumentale status moet Bosbad in huidige staat behouden

18 jan, 08:03 Politiek
Foto Rinus van Denderen
Afbeelding

AMERSFOORT Met een monumentale status moet het Bosbad behouden blijven in zijn huidige vorm. Geen badwater inleveren om ligweide te creëren; dat vindt de vereniging Vrienden van het Bosbad. Zij hebben aangekondigd in actie te komen en vinden de plannen van de gemeente veel te ver gaan. ,,Amersfoort moet trots zijn op wat er nu is. Met hun plan jaag je inwoners van de stad juist weg. Bij dertig graden sta je nu al in het bad als een stel haringen in een ton.”

Twee zwembaden worden komend jaar drastisch aangepakt; Zwembad Hoogland en het Bosbad. Beiden werden altijd netjes onderhouden, maar zijn toe aan renovatie. De aangelegde heuveltjes moeten bij het buitenbad verdwijnen en ook het 50-meterbad zal ingekort worden. ,,Hoe verzin je het?”, vraagt Dick Haver Droeze verontrust. ,,Mensen komen naar het Bosbad voor het water en dat willen ze dan juist kleiner maken?”

RECHTOP IN BAD Nee, blij werd de spreekbuis van vereniging Vrienden van het Bosbad niet toen hij las dat de gemeente het populaire buitenbad wil aanpakken. Dit bad ligt sinds 1943 aan de Barchman Wuytierslaan en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De laatste renovatie dateert alweer van 2003 en toen werden de eil..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.