GGD-gebouw wordt omgebouwd tot luxe stadswoningen

29 dec, 13:19 Politiek
Projectontwikkelaar Latei
Een artist impression van het verbouwde GGD-gebouw.
Een artist impression van het verbouwde GGD-gebouw.

AMERSFOORT In het GGD-gebouw op de Zonnehof komen woningen; volgens de projectontwikkelaar negen ‘stadswoningen’ en drie ‘herenhuizen’. De woonoppervlaktes daarvan zijn aanzienlijk: respectievelijk 170 tot 240 vierkante meter en 160 vierkante meter. Daarbij komen nog achtertuinen, bergingen, garages en parkeerplaatsen naast die garages. 

De prijzen moeten nog worden bepaald, maar het ligt voor de hand dat we hier niet met sociale huurwoningen te maken hebben. Wie wat minder verdient, kan in ieder geval terecht in Suncourt, schuin tegenover het GGD-gebouw. Want ook dit - grotendeels leegstaande - kantoorgebouw krijgt een woonfunctie. Er is plek voor zestig woningen, zowel voor verkoop als huur. 

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.