Foto van een eerdere digitale vergadering.
Foto van een eerdere digitale vergadering. Jeroen de Valk

Laatste raadsvergadering volledig digitaal

Politiek

AMERSFOORT De laatste raadsvergadering Het Besluit van dit jaar wordt op dinsdag 15 december 2020 volledig digitaal gehouden. De vergadering begint om 19.15 uur en is alleen te volgen via het kanaal Raad Amersfoort op YouTube.

De voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Lucas Bolsius, en de voorzitter van het presidium, Micheline Paffen-Zeenni, hebben vandaag overlegd over de wijze van vergaderen tijdens Het Besluit van 15 december. Er is afgesproken dat Het Besluit geheel digitaal wordt gehouden; zowel het bespreken van raadsvoorstellen, moties en amendementen als het stemmen.

,,De combinatie van de lokale en landelijke situatie was daarbij de belangrijkste afweging”, laten zij weten. ,,In het weekend is een sterke stijging geconstateerd van de lokale, Amersfoortse, besmettingscijfers die ook vandaag doorzet. Landelijk zien we dat het kabinet zich voorbereidt op ingrijpende maatregelen op basis van de landelijke cijfers. Het ingelaste crisisberaad van het kabinet en de aangekondigde toespraak van de minister-president vanavond om 19.00 uur over strengere maatregelen zijn hiervan een indicatie.” 

Tegen de tijd dat de volgende raadsvergadering plaatsvindt, eind januari 2021, wordt gekeken naar de manier waarop de gemeenteraad vergadert.

advertentie