Afbeelding
Jeroen van der Veer

Schriftelijke vragen over veiligheidsbeeld Amersfoort

24 juli 2020 om 13:10 Politiek

AMERSFOORT De Amersfoortse fracties van het CDA en VVD maken zich ernstig zorgen om de veiligheid in en om de stad.

Het College heeft op 20 juli een bericht vanuit programma 'Veiligheid en Handhaving' uitgedaan, waarin onder andere de toenemende drugscriminaliteit in Amersfoort en omgeving wordt benoemd. Beide fracties zijn van mening dat de veiligheid, zowel sociaal als fysiek, hierdoor onder druk komen te staan.

,,Lachgas is een bepalend onderdeel", aldus Arie den Ouden, woordvoerder namens het CDA. ,,Het gebruik neemt fors toe, maar ook de gevolgen nemen toe en in het verkeer zijn die desastreus. Naast de enorme gezondheidsrisico's alleen al door het gebruik." Hanneke Lap, woordvoerder namens de VVD, is verontrust over de toename van drugscriminaliteit. ,,Het veiligheidsgevoel van inwoners staat onder druk wanneer er op straat gedeald wordt, en uitwassen van de georganiseerde criminaliteit in de wijken zichtbaar zijn. Wij vinden het als VVD essentieel dat mensen zich veilig kunnen voelen in de straat en wijk waar zij wonen”.

Beide partijen hebben gezamenlijk schriftelijke vragen gesteld om een vinger aan de pols te houden. ,,Ik zie het liefst dat het College gehoor geeft aan de wens om maatregelen te treffen om lachgas gebruik in te dammen", aldus Den Ouden. ,,Er zijn inmiddels negentig gemeenten ons voorgegaan en ik zou Amersfoort graag als 91e toegevoegd zien."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie