Afbeelding
Lijst Molenkamp

'Noodkap tegen alle afspraken in'

Politiek

AMERSFOORT Op de Heemskerklaan worden op dit moment zes monumentale lindes gekapt, meldt Rob Molenkamp (Lijst Molenkamp) in een persbericht. ,,Vlak naast de lindes is Stedin bezig met het leggen van leidingen en daarbij is niet volgens de richtlijnen gewerkt."

De wortels raakten beschadigd en de gemeente heeft volgens de eenmansfractie 'de fout toegegeven en geconstateerd dat er betere controle op de werkzaamheden van Stedin had moeten plaats vinden.' ,,De gemeente koos voor de gemakkelijkste en goedkoopste weg door de bomen te laten kappen. Volgens een ingehuurd bureau was meer dan vijftig procent van de wortels beschadigd. Iedereen die ter plekke is wezen kijken weet dat dit absoluut niet waar is."

,,Het is niet de eerste en zeker niet de laatste keer dat het fout gaat met de zorg voor bomen. Er wordt teveel gekapt, verkeerde bomen gekapt of men beschadigd bomen dusdanig dat een jaar later een veiligheidsrisico ontstaat. Telkens zijn het de omwonenden die aan de bel trekken en veelal vangen zij bot."

advertentie