PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amersfoort

Knelpunten in hulpverlening aan Amersfoortse gedupeerden toeslagenaffaire: ‘Wij kunnen een derde van de gedupeerden niet bereiken’

Politiek
Foto: Pixabay
zo 14 apr, 10:30
Gedupeerden hebben vaak nog grote zorgen.
Gedupeerden hebben vaak nog grote zorgen.
AMERSFOORT

Het rapport is bikkelhard: de parlementaire enquêtecommissie heeft onlangs haar visie gepresenteerd over dertig jaar fraudebeleid en dienstverlening van de overheid. Dit is het resultaat van de parlementaire ondervraging naar de toeslagenaffaire. In 2021 trad het kabinet Rutte III af vanwege de toeslagenaffaire. Zo’n 580 Amersfoortse ouders hebben zich bij de gemeente gemeld als slachtoffer van wat zij inmiddels het ‘toeslagenschandaal’ noemen en waar sommigen nog steeds hinder van ondervinden. Vijf van deze ouders vertellen hun verhaal. De wethouder van de gemeente Amersfoort vertelt wat de gemeente kan doen voor gedupeerden van de toeslagenaffaire.

door Maranke Pater

Er zijn inmiddels 218 trajecten opgestart voor het verlenen van hulp. Van de benaderde gedupeerde ouders hebben tot nu toe 97 mensen aangegeven geen hulp nodig te hebben of op dit moment geen hulp te willen. Soms melden mensen zich na verloop van tijd alsnog en krijgen ook zij hulp. Bij 88 gedupeerden is het nog niet gelukt om ..

Deel dit artikel via: