Stormvogel
Stormvogel Herre Vermeer

Stormvogel presenteert Jazz aan de Amer bij Observant

Podiumkunsten Deel je nieuws

Deze zomer spelen iedere woensdagavond de beste Nederlandse jazzartiesten op de binnenplaats van de Observant. Woensdag 5 augustus is het podium voor het initiatief ‘Jazz aan de Amer’. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 10,00.

Met ‘Jazz aan de Amer’ bundelt de Baarnse pianist Stormvogel de rijke jazzkrachten uit Gooi en Eemland. Deze avond heeft hij trompettist Ruud Breuls, zangeres Gaby Kaihatu, saxofonist Peter Lieberom, gitarist Peter Tiehuis, drummer Arno van Nieuwenhuize en de jonge bassist Marre de Graaf uitgenodigd.

Stormvogel is een avontuurlijke jazz en fusion pianist/componist, die ook als schrijver en vormgever actief is. Hij maakte enige furore met concerten en festivals in de regio midden-Nederland en kreeg de MTN/SJU Carte Blanche, een nominatie voor de Jur Naessens Muziekprijs, de Amer Award en een Carte Blanche van de Vijfde Verdieping. In zijn bands ontving hij gastspelers als Rob van den Broeck, Tineke Postma, Chander Sardjoe, Leo Janssen, Ruud Breuls, Peter Tiehuis, Eef Albers en Oene van Geel. Hij tourde met Alexander Beets, Wieke Garcia, Jeroen Pek, Onno Witte en Lucas van Merwijk, beklom de podia met internationale sterspelers als Theodossii Spassov (BUL), Tommy Smith (GBR), Niladri Kumar (IND), Nabil Khemir (TUN), Joseph Bowie (USA), Roman Stolyar (RUS) en Adam Simmons (AUS).

Kaarten zijn uitsluitend in de voorverkoop online verkrijgbaar via www.observant.nl.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en is tevens een opmaat naar de online editie van Rabobank Amersfoort Jazz van 20 tot en met 22 november 2020.

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

advertentie