Eerste concert bekend solobassist James Oesi sinds coronacrisis in Amersfoort

Podiumkunsten Deel je nieuws

Aanstaande zaterdag, 20 juni, speelt bekend contrabassist James Oesi zijn eerste concert sinds de coronacrisis begon. Hij speelt 2x voor 25 mensen in de Lutherse Kerk in Amersfoort in de serie 'Muziek na de Markt' 

De formule wordt aangepast: twee korte concerten 14.30 en 16 uur, tussendoor wordt de kerkruimte gereinigd. Per keer kunnen max 25 mensen binnen. Aanmelding is daarom ten zeerste aanbevolen. Mail voor vrijdagavond 20 uur naar Tom.Eeman@casema.nl o.v.v. de voorkeurstijd.

Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia (zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Utrechtse TivoliVredenburg en de Oosterpoort Groningen) en festivals (zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, CrossLinx, November Music, Festival Classique en Wonderfeel). In het buitenland speelde hij op toonaangevende festivals zoals Huddersfield Contemporary Music Festival en tourde hij door Zuid Afrika. Ook is hij een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman, Vrije Geluiden en op NPO Radio 4 en NPO Radio 1. NRC Handelsblad en Luister publiceren uitgebreide interviews met Oesi, en Classic FM UK Featured zijn video van Luciano Berio’s Psy. James is initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival. Daarnaast is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Hij treedt op met Asko|Schönberg, Insomnio, Oerknal, Ives Ensemble en het prestigieuze Ensemble Modern. James krijgt tijdens en na zijn studie (aan de conservatoria van Moskou en Den Haag, waar hij in 2012 met een 10+ afstudeerde waarvoor hij de Fock medaille voor beste eindexamen van dat jaar won) masterclasses en coachingsessies van onder andere Gary Karr, Anner Bijlsma, Geoffrey Simon (dirigent en producent), Leon Bosch (voormalig solocontrabas van Academy of St Martin in the fields), Klaus Trumpf en Thomas Martin. Momenteel werkt Oesi samen met neurowetenschapper en voormalig topschaatser Beorn Nijenhuis aan een case study waarin wordt onderzocht wat de meest effectieve manier is voor professionele musici om te studeren.

advertentie