Afbeelding
Foto: Pexels

Hoe bespaar je op jouw mobiele abonnement?

23 november 2023 om 17:00 Partnercontent

Waar zouden we zijn zonder telefoon? De meeste mensen kunnen niet meer zonder. Tegelijkertijd komt dit ook met een prijskaartje. Zowel de aanschaf van een nieuw toestel als het afsluiten van een abonnement brengen ongelooflijk veel kosten met zich mee. Gezien de huidige inflatie proberen we er echter alles aan te doen om op meerdere vlakken te besparen. Maar kun je wel besparen op jouw mobiele abonnement? En zo ja, hoe pak je dit dan aan? 

Kies voor een goedkopere smartphone 
Bij de meeste abonnementen schaf je ook direct een nieuw toestel aan. De kosten voor dit toestel worden vervolgens verrekend in het abonnement. Deze los je maandelijks af. Een groot deel van de maandelijkse kosten is dan ook gebaseerd op de prijs van de smartphone. Als je kiest voor een goedkopere smartphone, drukt dit dus ook de kosten voor het abonnement.

Denk bijvoorbeeld aan het kopen van eerdere modellen, zoals de samsung s21 fe. Dit toestel is kwalitatief ongelooflijk sterk, maar een stuk goedkoper dan de nieuwere versies. Wie wil besparen, doet er dan ook goed aan om altijd te wachten tot het najaar voor de aanschaf van een nieuw toestel. Op dat moment komen traditiegetrouw namelijk weer de nieuwste smartphones uit en worden de oudere exemplaren met hoge korting verkocht. Dit drukt ook de prijs van een abonnement flink naar beneden. Een slimme manier om toch over een nieuwe telefoon te kunnen beschikken, ongeacht de grootte van je budget. 

Vergelijken loont
Je weet welke telefoon je wilt kopen. Het wordt een samsung s21 fe 5g. Nu nog het juiste abonnement vinden. Een korte zoektocht leert je echter al snel dat het aanbod wel erg groot is. Hoe maak je dan de juiste keuze? 

Ons advies is om in elk geval niet te snel de knoop door te hakken. Het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen. Vergelijken loont in dit geval echt. Je kunt hierbij een vergelijkingssite gebruiken. Deze site zal op basis van enkele persoonlijke gegevens en jouw wensen berekenen welke provider op dit moment het beste abonnement kan bieden. Hierbij wordt gekeken naar prijs, algemene voorwaarden en specifieke wensen. Zo krijg je meer inzicht in het aanbod en wordt het gemakkelijker om je eigen onderzoek te vervolgen. Door te vergelijken bespaar je al snel enkele tot tientallen euro’s op je abonnement. Dit is dus zeker de moeite waard. 

Kies de juiste bundel 
Wist je dat buiten je bundel om bellen, sms’en of internetten extra duur is? De tarieven liggen dan veel hoger dan wanneer je binnen je bundel blijft. Daarom is het verstandiger om voor een iets ruimere bundel te kiezen als je niet zeker bent van je verbruik. Zo voorkom je dat je hier maandelijks overheen gaat en daardoor de kosten steeds hoger zullen worden. Maar overdrijf natuurlijk niet, want het is ook zonde om voor een veel te grote bundel te kiezen als je dit toch nooit opmaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie