Afbeelding
Foto: Pexels

5 onmisbare verpakkingsmaterialen voor webshops

18 september 2023 om 18:21 Partnercontent

Het aantal webshops in ons land heeft het aantal fysieke winkels ingehaald. Er is daardoor ook al veel kennis over factoren die het succes van een webwinkel positief beïnvloeden. Denk aan een aantrekkelijke en overzichtelijke webshop, met duidelijke foto’s van de artikelen en informatie over de producten. Daarnaast is het ook belangrijk dat klanten hun artikelen netjes verpakt ontvangen. Niet alleen omdat dit de kans op transportschade verkleint, maar ook omdat de verpakking als marketingtool kan worden ingezet. Niet voor niets dat ‘unboxing’ zo populair is. Welke verpakkingsmaterialen onmisbaar zijn voor webshopeigenaren? Hieronder lees je er alles over. 

Dozen
Dozen worden het meest gebruikt om artikelen in te verzenden. Ze beschermen de verpakte artikelen, en maken deze vaak beter hanteerbaar. Zorg dat je dozen in diverse formaten hebt om producten in te verpakken. Zo voorkom je onnodig grote dozen.

Verpakkingstape
Het is belangrijk dozen goed te sluiten, om te voorkomen dat ze opengaan tijdens transport. Er zijn allerlei merken verpakkingstape, maar Tesa tape is eigenlijk het meest bekende en kwalitatief hoogstaande tape. Wil je verzenddozen op een minder opzichtige manier goed sluiten, dan kun je ook kiezen voor dubbelzijdig tape van Tesa.    

Enveloppen
Verkoop je kleine producten in je webshop? Dan is een verzendenvelop vaak de beste verpakking, al dan niet voorzien van een extra beschermlaag zoals bubbeltjesfolie aan de binnenkant. Het grote voordeel van enveloppen is dat de ontvanger niet thuis hoeft te zijn om de verzending in ontvangst te nemen.

Opvulmateriaal
Het zal zelden zo mooi uitkomen dat een product precies de ruimte binnenin een verzenddoos opvult. Vaak is er extra ruimte over, en het is verstandig deze op te vullen. Het extra opvulmateriaal biedt extra bescherming, en voorkomt dat artikelen gaan schuiven.

Labels
Tot slot natuurlijk ook nog de labels waarop de adresgegevens van de klant komen te staan. Vaak worden standaardformaten gebruikt, die automatisch bedrukt kunnen worden met behulp van een labelprinter gekoppeld aan een computer. Wil je het label net even wat specialer maken, en het pakket duidelijker herkenbaar? Kies dan labels met daarop je logo of bedrijfsnaam geprint.

Extra verpakkingstip: ga voor duurzaam
Met de hierboven genoemde informatie ben je al een heel eind als je producten goed en netjes wil verzenden. Wil je de verpakking nog net even wat specialer maken? Let dan ook op de duurzaamheid. Probeer zoveel mogelijk gerecyclede materialen te gebruiken. Bij voorkeur materialen die biologisch afbreekbaar zijn, gemakkelijk te hergebruiken of weer te recyclen. Ook met dit onderdeel van duurzaam ondernemen kun je weer een steentje bijdragen aan een betere wereld!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie