Afbeelding
Foto: PxHere

Op rondreis door Noord-Amerika? 3x inspiratie!

15 september 2023 om 10:40 Partnercontent

Ga jij binnenkort op rondreis door Noord-Amerika? Lees dan gauw verder. Een rondreis door Noord-Amerika is voor vele reizigers een droom. Er zijn talloze prachtige bestemmingen in Noord-Amerika en dit kan het lastig maken om een reisroute te kiezen. Hieronder vind je inspiratie voor een rondreis door Noord-Amerika!

Rondreis van Oost- naar West-Amerika

Er zijn veel verschillende rondreizen in Amerika. Een van de populairste routes voor een rondreis door Noord-Amerika is de U.S. 20 route. Deze route loopt van Oost- naar West-Amerika en is erg lang. Het is de langste snelweg van de Verenigde Staten en het is zeker de moeite waard om deze route te proberen. Tijdens de route kun je bijvoorbeeld een stop maken in de hoofdstad New York. Ook kun je een prachtige watervallen bekijken bij de Niagara Falls in de buurt van de grens met Canada. Verder kun je onderweg vele nationale parken bezoeken en daarnaast ook de stad Las Vegas bezoeken. Op het einde van je reis kun je natuurlijk ook een aantal steden bezoeken, zoals San Francisco of Los Angeles. Het ligt er maar net aan waar jouw voorkeur naartoe gaat. De U.S. 20 route is dus echt een aanrader voor een rondreis door Noord-Amerika!

Rondreis door West-Canada

West-Canada is ook een populaire bestemming voor een Canada rondreis. De populairste staten van West-Canada zijn Alberta en British Columbia. Hier kun je vooral in de zomermaanden goed terecht voor het maken van een roadtrip. Met de auto kun je langs prachtige plekken rijden, waaronder mooie natuur. Denk aan berggebieden, watervallen en felblauwe bergmeren. Je kunt hier ook een van de vele indrukwekkende wandelroutes lopen door de bergen en langs de meren. Uiteraard zijn er in West-Canada ook een aantal steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk aan Edmonton, Calgary en Vancouver. Je merkt het, West-Canada mag ook op het lijstje voor een rondreis door Noord-Amerika!

Rondreis door West-Amerika

Het westen van Amerika is onder vele reisliefhebbers een geliefde plek voor een rondreis. West-Amerika is ideaal voor het maken van een onvergetelijke roadtrip. In het westen van het land vind je namelijk vele indrukwekkende nationale parken. Denk bijvoorbeeld aan Yosemite National Park, Grand Canyon National Park en Joshua Tree National Park. Al deze nationale parken zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Verder kun je in West-Amerika ook een aantal wereldsteden bezoeken, zoals San Francisco, Los Angeles, Las Vegas en meer. Ook weer een bestemming om in het achterhoofd te houden voor een rondreis door Noord-Amerika!

Met al deze inspiratie voor een rondreis door Noord-Amerika kun jij alvast je rondreis plannen! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie