Afbeelding
Foto Pexels

Haartransplantatie: wat zijn de feiten en fabels?

24 mei 2023 om 15:12 Partnercontent

Niet iedereen is op de hoogte van hoe een haartransplantatie in z’n werk gaat. Net als bij andere medische behandelingen gaan er over dit onderwerp indianenverhalen rond en dat schrikt mensen onnodig af. Mensen die op zoek zijn naar een oplossing voor hun kaalheid en graag de waarheid willen. Want kaalheid is geen definitief oordeel van de natuur. Er is iets tegen te doen.


Haartransplantatie in Nederland

Ondanks dat kaalheid niets zegt over wie je bent of wat je in je mars hebt, kan het belastend zijn voor je zelfvertrouwen en de manier hoe jij denkt hoe de wereld naar je kijkt. Het kan ook zijn dat je zelf vindt dat een kale schedel gewoon niet bij je past en dat je daar een oplossing voor wilt zien. Maar dan wil je wel eerst de feiten. Een goede voorbereiding scheelt je namelijk tijd en geld. Wat alvast goed is om te weten is dat het laten uitvoeren van een haartransplantatie niet iets nieuws is. Tik ‘haartransplantatie Nederland’ in een zoekmachine en je krijgt een schat aan informatie, want er zijn veel aanbieders. Te veel informatie kan je toch doen twijfelen aan de juistheid ervan.

Haartransplantatie: feiten en fabels

Hieronder volgen een aantal (on)waarheden over de haartransplantatie. De meest hardnekkige mythen die maar blijven rondgaan gevolgd door de feiten:

  • Fabel: vaak zeggen mensen dat het enorm duur is om een haartransplantatie te laten uitvoeren.
    Feit: alles hangt af van het aantal grafts (haarzakjes op je achterhoofd) die je wilt laten verplaatsen. Ben je bijna helemaal kaal, dan kost het meer dan wanner je enkel je kruin laat bedekken. Ga een jaar niet op vakantie naar Thailand en je hebt het geld om de haartransplantatie kosten te dekken al bij elkaar. Je moet prioriteiten stellen als je wat wilt.
  • Fabel: er wordt gezegd dat een haartransplantatie pijnlijk is.
    Feit: het is inderdaad een behoorlijke ingreep, maar wel een behandeling die onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. Natuurlijk kan er van enige pijn en ongemak sprake zijn, maar over het algemeen is een haartransplantatie niet pijnlijk. Een behandeling kan wél tot zes uur in beslag nemen, dus het is een lange zit.
  • Fabel: veel mensen denken dat je direct na een haarimplantatie een volle bos haar hebt.
    Feit: helaas, het duurt enkele maanden voordat het getransplanteerde haar begint te groeien. Sterker nog, de eerste weken kan de hoofdhuid gezwollen zijn. Volg daarom nauwgezet de postoperatieve instructies van de behandelaar op. Het volledige resultaat tekent zich pas na ruim een jaar een keer af. Geduld is dus nodig.         
  • De fabel dat je jaren na de behandeling weer opnieuw behandeld moet worden. Niet waar.
    Feit: getransplanteerde haarzakjes zullen je leven lang haren blijven produceren. De resultaten van een behandeling zijn dus permanent, figuurlijk dan. Let op: de haren die nog op je hoofd groeien en niets te maken hebben met de transplantatie kunnen alsnog uitvallen. Dit kan weer kale plekken opleveren die dan een behandeling nodig hebben.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie