Afbeelding
Foto: Pixabay

Verzekering UnitedConsumers populair onder mensen ouder dan 30 jaar

7 december 2021 om 07:16 Partnercontent

Op 12 november maakten de Nederlandse verzekeraars hun dekking en premie bekend voor 2022. Ook UnitedConsumers, een consumentencollectief, introduceerde haar nieuwe zorgverzekering. Opvallend, met name in de groep met dertigplussers is deze verzekering populair! Het valt te verklaren door de goede dekking die de basisverzekering van deze partij biedt en de scherpe premie waartegen diezelfde verzekering wordt aangeboden. Met 114,90 euro per maand behoort UnitedConsumers (UC) tot een van de goedkoopste verzekeraars. 

Consumenten waarderen uitgebreide dekking

De UC Bewuste keuze basisverzekering wordt gewaardeerd vanwege haar uitgebreide dekking. Zorg bij een gecontracteerde zorgverlener wordt volledig vergoed. Bij een partij zonder contract vergoedt men 65%. Consumenten hechten veel waarde aan de mogelijkheid om een zorgverzekering samen te stellen, die zo goed mogelijk aansluit op hun zorgbehoefte. Wist u dat 85% van de Nederlanders een aanvullende verzekering afsluit naast de basisverzekering? Met name een tandverzekering is populair. Het is afhankelijk van de verwachte zorgbehoefte voor 2022, of het voor u interessant is om een aanvullende verzekering af te sluiten. UnitedConsumers biedt hier, evenals verschillende andere verzekeraars, diverse mogelijkheden toe. 

Lagere premie door hoger eigen risico

Bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering voor 2022 heeft u de mogelijkheid uw eigen risico vrijwillig te verhogen tot een bedrag van 885 euro. Het is een keuze die u een besparing oplevert op uw maandpremie. Standaard ligt het eigen risico op 385 euro. Hiermee blijft het eigen risico gelijk aan het eigen risico in 2021. Bij een maximaal eigen risico bespaart u zo’n 20 euro per maand. Houd er rekening mee, dat het vrijwillig verhogen van het eigen risico niet interessant is bij een grotere zorgbehoefte. Standaard wordt het eerste deel van de gemaakte medische kosten afgetrokken van het eigen risico. Overigens gelden hier een aantal uitzonderingen voor. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor het bezoek van de huisarts. 

Overstapseizoen loopt tot 1 januari

Nederlanders hebben tot 1 januari de tijd om over te stappen. Mocht de verzekering voor 1 januari worden opgezegd, dan kan men tot 31 januari 2022 voor een alternatief kiezen. Het wordt aangeraden om tijdig te beginnen met de zoektocht naar een nieuwe zorgverzekering. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie