Afbeelding
Photo by Oliver Hale on Unsplash

Amersfoortse woningen; tijd voor een gevelreiniging

Partnercontent

Op de website van ‘Gemeente Amersfoort in cijfers’ vind je van alles over het woningaanbod in Amersfoort in 2021. Zo is het percentage tussenwoningen in Amersfoort het grootst, maar liefst 36%. Slechts 3% is geschakeld en 4% vrijstaand. Het grootste aandeel woningen is gebouwd tussen 1980 en 1999. Relatief nieuw, maar inmiddels zijn die woningen toch alweer minimaal 22 jaar jaar oud. Vooral voor die woningen geldt dat een gevelreiniging van enorme waarde kan zijn. Je leest er meer over in dit artikel.

Waarom de gevels laten reinigen?

De meeste woningen in Amersfoort staan er al een tijdje. Al zo lang ze staan, worden de buitenmuren blootgesteld aan diverse invloeden. Denk aan het weer, uitstoot vanuit het verkeer of bijvoorbeeld resten van klimop. Deze invloeden laten op den duur hun sporen achter. Er kan een groene, witte, grijze of zwarte aanslag ontstaan. Ook is verkleuring van de gevels niet ondenkbaar. Het is belangrijk dat je vuil op de gevels verwijdert. Langdurige vervuiling zorgt voor poreusheid in de stenen. Het gevolg is mogelijk schade.

We kunnen wel stellen dat het regelmatig reinigen van de gevels een belangrijke taak is. Je kunt dit zelf doen of laten doen door een professioneel reinigingsbedrijf. Denk aan een partij als Prova Reiniging. Zij reizen door het hele land; van gevelreiniging Amersfoort tot Groningen.

Wat kost gevelreiniging?

De kosten van een gevelreiniging zijn afhankelijk van de reinigingsmethode die gebruikt dient te worden. Bij graffiti is zandstralen de juiste methode. Bij een verkleurde gevel is nevelstralen meer van toepassing. En bij een vervuiling ontstaan door uitlaatgassen of het weer is hogedrukreiniging of chemische reiniging weer beter toepasbaar. Je ziet het; om het gewenste resultaat te krijgen is de juiste reinigingsmethode van belang. Toch heeft Prova wel een indicatie van de gevel reiniging kosten online staan. Bij een Amersfoortse woning met woonoppervlak tot 100 mkun je denken aan een bedrag van € 950 excl. BTW. Voor woningen tot 150 m2 is dat ongeveer € 1400 excl. BTW.

De gevels impregneren

?Het spreekwoord luidt: ‘je kan je geld maar één keer uitgeven’. Dat betekent dat je verstandig met je geld moet omgaan. Als je de gevels alleen laat reinigen, is de kans groot dat je volgend jaar nog een keer aan de slag kunt. Om dat te voorkomen, laat je de gevels het beste direct impregneren. Een impregneermiddel zorgt ervoor dat vuil zich in de toekomst niet meer goed hecht aan de gevel. De gevel zal regen meer afstoten, waardoor poreusheid in de stenen uitblijft en de levensduur langer wordt. 

advertentie