Afbeelding
Foto: Shutterstock

Internet marketing bureau HV Media viert 10-jarig jubileum

7 oktober 2021 om 16:36 Partnercontent

REGIO – Internet marketing bureau HV Media viert deze maand haar 10-jarig jubileum. Wat begon als een internetbureau vanaf een ‘zolderkamertje’ is nu uitgegroeid tot een succesvol internet marketing bureau die inmiddels ook tientallen klanten in Amersfoort bedient. Het internet marketing bureau helpt deze bedrijven om goed gevonden te worden. Maar wat is er veranderd in die 10 jaar? En hoe blikken de online specialisten terug op 10 jaar online marketing?

Internet ondernemer Henri Verhagen startte in 2011 zijn internet marketing bureau HV Media. “Ik begon letterlijk vanaf een zolderkamertje als internetbureau met een fullservice gedachten. In het begin bood ik alle diensten aan. Van het bouwen van websites tot het opstellen van social media campagnes.”, zo vertelt de ondernemer. Dit laatste is inmiddels wel anders. 10 jaar later heeft het online marketing bureau zich gefocust op nog slechts één dienstverlening: zoekmachine optimalisatie.

Voordat de ondernemer voor zichzelf begon, werkte hij bij een groot internetbureau. “Daar was ik het zat om slechts een klein onderdeel te zijn van de grote puzzel. Binnen dat bedrijf werkten wij met name voor groot MKB, om die reden ben ik gestart met een internetbureau dat zich richt op (klein) MKB. De toegevoegde waarde van een online partner is hier een stuk groter en het lijntje is korter, persoonlijker en prettiger.”

Bedrijven en corona

De Coronacrisis is een belangrijk keerpunt geweest binnen het 10-jarig bestaan van het online marketing bureau. “We zijn een klein team en we hebben ook niet de ambitie om de grootste te worden. We willen de beste zijn, niet de grootste. Uitbreiding van het team is daarom voorlopig ook uitgesloten. Maar toen kwam Corona. We kregen het ontzettend druk en moesten keuzes maken en ‘nee’ verkopen. Op dat moment hebben we ervoor gekozen om ons te focussen in hetgeen waar wij ook echt uitzonderlijk goed in zijn: Bedrijven goed gevonden laten worden. We hebben alle diensten laten vallen en zijn verder gegaan als SEO specialist. Dit specialisme zorgde meteen voor een nog grotere stijging.

Unieke aanpak

De keuze om te focussen op 1 dienstverlening, in plaats van opschalen, is een opvallende keuze. Dit past dan ook volledig bij de visie en missie van het online marketing bureau. “We hechten veel waarde aan persoonlijk contact. We zien online marketing niet als een trucje, het is een mooi middel om de doelen te behalen. Hierin is het wel belangrijk om elk project als maatwerk te zien. Wat wil de ondernemer bereiken? Wie wil hij bereiken? Als we zouden opschalen zouden we de korte lijntjes met onze klanten verliezen, dus dat gaan we niet doen.”, zo vertelt de ondernemer vastberaden.

HV Media biedt een unieke online marketing aanpak. Zo zijn alle werkzaamheden maandelijks opzegbaar. “Onze online resultaten moeten onze klanten binden, daar heb je geen contracten voor nodig”, zo klinkt het. Daarnaast is er altijd een vaste contactpersoon en is die contactpersoon ook daadwerkelijk de persoon die zich bezighoudt met uw project.

De toekomst van online marketing

De afgelopen 10 jaar is er veel veranderd in de wereld van online marketing. Ook voor de komende jaren zal er veel gaan veranderen. “De online marketing wereld staat nooit stil, dat is ook het mooie aan ons werk.”

Het algoritme wordt steeds geavanceerder, hierdoor speelt kwaliteit een steeds grotere rol. “Onze online marketing aanpak werkt erg goed, maar zal in de toekomst ook steeds beter gaan werken. Wij geloven niet in trucjes, wij verbeteren de kwaliteit van de website, dan volgt de waardering vanzelf.”

Daarnaast verwacht het online marketing bureau dat er ook binnen het zoekmachine landschap nog grote ontwikkelingen volgen. “De laatste jaren hebben we de opkomst van mobiele resultaten gezien, nu maken we ons klaar voor de volgende SEO revolutie: Voice Search. Dit zijn de zoekresultaten die binnenkomen op basis van een slimme speaker en een Google Assistant.”

Momenteel rekenen al tientallen ondernemers uit Amersfoort op de online marketing resultaten van HV Media. Het frisse online marketing bureau is klaar voor de toekomst. “We hoeven niet de grootste te worden, maar wel de beste”, zo klinkt het vastberaden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie