Afbeelding
Supermarkt

Boodschappen halen na werktijd: hoe pak je dat het best aan?

31 augustus 2021 om 15:19 Partnercontent

Het is een groot voordeel aan wonen in Amersfoort: je woont in het midden van het land, wat gemiddeld gezien betekent dat je vrij weinig reistijd van en naar je werk hebt! Mooi meegenomen natuurlijk. Toch komt het nog altijd vaak voor dat we tijdens het halen van de boodschappen na werktijd op drukte in de supermarkt stuiten. Je ontkomt er niet geheel aan, maar je kunt wel de boodschappen op de juiste manier doen: slim, efficiënt én snel.

Aanbiedingen kopen in de supermarkt

Uiteraard wil je het liefst zo voordelig mogelijk de boodschappen doen. Vooral als je een beetje op de centen let. Daarom is het zo mooi dat er aanbiedingen zijn! Als je de aanbiedingen voorafgaand aan je shopsessie al kent, weet je meteen waar je moet zijn als je de supermarkt binnenstapt en zo kan je ook goed plannen wat en wanneer je eet en hoeft je geen onnodige kosten te maken. Bekijk daarom tijdig de supermarktfolders. Hier staat immers alles in. Zo vind je in de Lidl folder volgende week een handig overzicht met de aanbiedingen die eraan komen. Je kan ook bij de Albert Heijn terecht voor producten in de bonus. Als je het in je routine krijgt om dit altijd even te checken, gaat dit na verloop van tijd haast automatisch en heb je binnen no time enorm veel bespaard.

Lang houdbare producten al in huis

Om je supermarktbezoek na werktijd zo kort mogelijk te houden, kun je ervoor kiezen om op dat moment alleen de verse benodigdheden te kopen. Denk aan groenten en fruit. Als je daaromheen zorgt dat je de langer houdbare producten al in huis hebt, hoef je niet de hele supermarkt door te lopen. Denk aan pasta, rijst, sauzen en aardappelen: je kunt deze producten wel even bewaren. Daarom kun je ze beter inslaan op een rustiger tijdstip in de supermarkt – zodat je in de drukke spitstijd sneller op huis aan kunt.

Lijstje met de benodigdheden

Om direct te weten wat je nodig hebt voor het diner die avond, is het ook een aanrader om een boodschappenlijstje op te schrijven. Op een notitieblaadje bijvoorbeeld, of in de notities op je telefoon. Als je met de trein naar werk gaat, kun je dit tijdens de reistijd noteren – zo ga je ook direct efficiënt om met dat stukje tijd.

Eigen oogst: minder uit de supermarkt nodig

Het is tevens een idee om in eigen tuin of op eigen balkon gewassen te laten groeien, die je weer kunt gebruiken tijdens het koken. Je kunt een moestuin zo groot- of zo kleinschalig aanpakken als je zelf wilt! Begin bijvoorbeeld met een klein kruidentuintje, zodat je tijm, munt of oregano niet meer in de supermarkt hoeft te halen. Tomaten groeien ook goed, als ze een plekje in de zon hebben! Op die manier verkort je de tijd die je in de supermarkt moet doorbrengen na werk, maar kun je juist nog even een rustmomentje in de tuin pakken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie