Afbeelding
Bikini

Mooi weer leidt tot forse toename in verkoop bikini’s en zwembroeken

21 juli 2021 om 08:28 Partnercontent

Met het mooie weer in aantocht kopen veel Nederlandse consumenten een nieuwe bikini en zwembroek. We trekken naar de kust om af te koelen, schaffen een opblaasbaar zwembad aan om de drukte te kunnen vermijden en te ontspannen in eigen tuin, enzovoorts. Ook gaan steeds meer Nederlandse huishoudens op vakantie naar het buitenland. Daar waar de regels voor Nederlandse toeristen in veel landen nog behoorlijk streng zijn. Het is een moment waar door een groot aantal mensen naar uit werd gekeken, na een periode van thuiswerken, studeren zonder studiegenoten te kunnen zien, enzovoorts. Helemaal zonder risico’s is een verblijf in het buitenland niet met de huidige besmettingscijfers. In dit artikel lees je er meer over.

Trends op het gebied van zwemkleding veranderen

Bij de verkoop van zwemkleding valt op, dat trends veranderen. Zo kiezen dames steeds vaker voor een badpak in plaats van een bikini. Het hangt samen met het feit, dat het ontwerp van deze badpakken verandert. Wie denkt dat een badpak suf en ouderwets is, heeft het mis! Een badpak kan tegenwoordig heel sexy zijn. Denk bijvoorbeeld aan een badpak met een open rug. Veel dames vinden het prettig wanneer de voorzijde van hun lijf bedekt is. Daar waar de bikini’s juist uit steeds minder stof leken te bestaan. Met een badpak wordt een goed alternatief geboden.

Mannen kiezen voor een korte zwembroek

Daar waar vrouwen met een badpak voor steeds meer stof kiezen, gaan mannen voor minder stof. In de laatste vijf tot tien jaar was de wijde zwembroek met lange pijpen populair. Tegenwoordig zijn het slechts de surfers die voor dit model zwembroek kiezen. Veel andere mannen gaan voor een wijde zwembroek met korte pijpen. Ook de strakke zwembroek lijkt terug van weggeweest te zijn. Deze strakke zwembroeken zijn in verschillende landen verplicht bij een bezoek aan het zwembad. Onder meer Frankrijk staat erom bekend. Niet alleen het model zwembroek verandert. Ook wordt vaker voor een opvallende kleur zwembroek gekozen.

Gezinnen trekken massaal naar Zuid-Europa

Waar Nederlandse gezinnen vorig jaar zomer veelal thuis zijn gebleven, durft men een reis naar het buitenland dit jaar aan. Veel gezinnen nemen het risico en kiezen voor een trip naar Italië, Frankrijk en vergelijkbare Zuid-Europese landen. Slechts Spanje en Portugal worden momenteel afgeraden, daar het aantal besmettingen hier te hoog ligt. Opvallend is dat uit recent onderzoek bleek, dat veel mensen niet op de hoogte zijn van de dekking die hun verzekeraar biedt als de kleur van een land plotseling wijzigt. In een oranje land wordt schade, maar bijvoorbeeld ook diefstal niet gedekt door de meeste verzekeraars. Het maakt dat het riskant is, om bij een verandering van de kleurcode in zo’n land te blijven.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie