Afbeelding
Big wheel escooter

Steeds meer consumenten kiezen voor een e-scooter

21 juli 2021 om 07:32 Partnercontent

De populariteit van e-scooters is de afgelopen periode flink toegenomen. Niet alleen overwegen steeds meer consumenten de aankoop van bijvoorbeeld een big wheel escooter. Ook zijn er steeds meer plekken waar deze elektrische scooters gehuurd kunnen worden. Met name bij teamuitjes of bijvoorbeeld familieweekenden worden ze regelmatig gehuurd om de omgeving te verkennen. Bij de aankoop van een e-scooter zijn er diverse factoren om rekening mee te houden. Dit artikel gaat dieper in op de groeiende populariteit van de e-scooter en de diverse modellen waaruit gekozen kan worden.

Verschillen in de motor van de e-scooter

Welke motor bij de e-scooter kiezen, is een van de lastigste vraagstukken bij de aankoop van een elektrische scooter. De motor die gebruikt wordt in de e-scooter heeft een gemiddeld vermogen van zo’n 1.500 tot 1.750 Watt. Er zijn compacte modellen met een motor van 500 Watt, maar je vindt ook varianten met een veel krachtiger motor van 3.000 Watt. Door voor een gemiddelde motor te kiezen, profiteer je van een scherpe prijs-/kwaliteitverhouding en kun je de e-scooter in vrijwel iedere situatie gebruiken. Aangeraden wordt om een vermogen van zo’n 2.000 Watt aan te houden. Overigens betekent niet per definitie, dat een elektrische scooter met een motor van 1.000 of 1.500 Watt niet volstaat.

Ook accu’s verschillen onderling sterk

Niet alleen de motor in de verschillende elektrische scooters is een aandachtspunt bij de aankoop hiervan. Fastfuriousscooters.nl wijst consumenten ook op de verschillen in accu. Des te groter de capaciteit van een accu is, des te langer kun je logischerwijs op de scooter rijden. Het is afhankelijk van de mate waarin je de elektrische scooter verwacht te gebruiken, welk voltage je nodig hebt. De capaciteit van een accu wordt uitgedrukt in Wh, wat staat voor het aantal Watt per uur dat het model verbruikt. Regelmatig geeft men de capaciteit weer als het aantal Watt per kilometer wat een elektrische scooter verbruikt.

 

Elektrische scooter met zonnepanelen 

De keuze voor een elektrische scooter past bij de trend, dat gezinnen steeds duurzamer proberen te leven. Ook de elektrische auto wint immers aan populariteit. De combinatie van een elektrische scooter en zonnepanelen op het dak van je woning, maakt dat je de scooter nagenoeg gratis kunt gebruiken. Althans, op het gebied van brandstof. Houd rekening met kosten voor de verzekering, het onderhoud aan de elektrische scooter en bijvoorbeeld de afschrijving hierop.

 Elektrische scooter in een normaal stopcontact

De elektrische scooter kan in veel gevallen gekoppeld worden aan een regulier 230V stopcontact. Daar waar voor een elektrische auto een losse laadpaal geplaatst moet worden. Groot voordeel is niet alleen dat je de scooter oplaadt aan een normaal stopcontact. Ook kost het onderhoud aan een elektrische scooter minder, omdat er minder onderhoud vereist is dan bij een model op benzine.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie