Afbeelding
Foto door form PxHere

Ontdek Amersfoort zoals je nog nooit hebt gedaan

15 juli 2021 om 15:35 Partnercontent

Binnen Nederland valt meer dan genoeg te beleven. Het is natuurlijk erg interessant om naar het buitenland te gaan, maar dichtbij huis heb je ook genoeg te beleven. Nederland kent genoeg grote steden waar veel te beleven valt. Met die grote steden is alleen één probleem. Sinds in 2020 het coronavirus opkwam in Nederland beginnen steeds meer mensen de grote steden te vermijden. Dit komt omdat het daar makkelijker is om het virus op te lopen dan in wat kleinere steden. Je ziet nu dan ook duidelijk dat de grote steden vermeden worden en kleinere steden wat populairder worden. Bij deze steden moet je denken aan steden zoals Arnhem en Deventer. Een andere stad die steeds populairder begint te worden doordat mensen de grote steden vermijden is Amersfoort. Het staat misschien niet erg hoog op je lijstje, maar Amersfoort is een erg leuke stad waar genoeg te beleven valt. Misschien wordt het tijd om er eens over na te gaan denken om een bezoekje te brengen aan de stad.

Genoeg bezienswaardigheden in Amersfoort

Grote steden waren en zijn nog steeds erg geliefd. Toch worden ze door corona nu wat meer vermeden. Je hebt misschien nog nooit nagedacht om over een bezoekje aan de stad Amersfoort. Een vraag die je jezelf nu dan ook zeer waarschijnlijk stelt is: wat doen in Amersfoort? Is er überhaupt wel iets leuks te beleven in Amersfoort? Het antwoord op die vraag mag duidelijk zijn. Er is namelijk meer dan genoeg te doen in Amersfoort. De stad stamt uit de Middeleeuwen en het centrum van de stad heeft een zeer karakteristieke uitstraling. In het centrum zijn ook meerdere rijksmonumenten te vinden, om maar eens te beginnen met bezienswaardigheden in de stad Amersfoort. Of wat te denken van de stadspoort van Amersfoort? Zodra je door de poort heengaat voelt het haast alsof je je in een sprookje bevindt. De Koppelpoort stamt dan ook uit het jaar 1425 en is één van de mooiste, zo niet de mooiste, stadspoorten van Nederland. Voor museumliefhebbers is er ook genoeg te beleven in de stad. Je treft er namelijk verschillende musea aan. Er is eigenlijk genoeg te beleven voor iedereen. Winkelen, cultuur snuiven of een museum bezoeken; het is allemaal mogelijk in Amersfoort. Voor jong en oud is er genoeg te beleven in deze prachtige, oude stad gelegen in de provincie Utrecht.

Amersfoort als broeiend hart in Nederland

Je zou het misschien niet zeggen, maar toch is het wel degelijk zo. Amersfoort ligt zo goed als centraal in Nederland en dat is natuurlijk een erg mooie ligging. Wanneer je op zoek bent naar een plek om te wonen dan is het niet zo raar als je uitkomt bij Amersfoort, mede door de centrale ligging. De stad heeft een mooi centrum, heeft veel bezienswaardigheden en er zijn ook genoeg musea te vinden. Als je in Amersfoort wilt gaan wonen lijkt het erop dat je een goede keuze maakt. Bijna iedere inwoner van Amersfoort met een koophuis is namelijk tevreden over de woonsituatie in Amersfoort. Hierdoor is Amersfoort verreweg de gelukkigste gemeente als het op koopwoningen aankomt. Ook bij huurwoningen is men erg tevreden. Net als bij de koopwoningen is bij de huurwoningen Amersfoort verreweg de gelukkigste gemeente in Nederland. De stad is dus niet alleen geschikt om een dagje naartoe te gaan, maar ook om te wonen is het een prima stad om te verblijven.

De Koppelpoort: het pronkstuk van Amersfoort

Iedereen is bekend met het gezegde ‘wie A zegt moet ook B zeggen’. Bij Amersfoort zou het zo moeten zijn dat als je Amersfoort zegt je ook de Koppelpoort zou moeten zeggen. Dit oude bouwwerk uit 1425 is namelijk het pronkstuk van de stad. De poort is een onderdeel van de tweede omwalling van de stad Amersfoort. Het bouwwerk is erg uniek. De Koppelpoort is namelijk de enige poort in Nederland die een combinatie is van een waterpoort en een landpoort. Tijdens een rondleiding kun je alles ontdekken wat er over de poort te ontdekken valt. Hierbij kom je zelfs bovenop de poort terecht en dat is natuurlijk erg uniek. Een leuke extra is dat je ook een Raddraaierscertificaat uitgereikt krijg als je tijdens de rondleiding in een trendmolen terecht komt. Voor volwassenen is dit misschien niet heel bijzonder, maar voor kinderen is dit wel een leuke toevoeging. Zij vinden het bezoeken van dit soort oude gebouwen meestal niet leuk, maar op deze manier houden ze er toch een leuke herinnering aan over.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie