Afbeelding
Foto door form PxHere

Leren zonder hoge kosten – hoe doe je dat?

8 juli 2021 om 07:34 Partnercontent

Onderwijs is het belangrijkste wat een persoon nodig heeft, naast eten en drinken. Een baan vinden zonder opleiding wordt met de jaren moeilijker en, waar je vroeger na de middelbare school al aan de slag kon, is het nu nog maar de vraag of je werk kan vinden.

Hoewel het erg lastig is om een baan te vinden, vergroot de kans dat je een goede baan vind in het werkveld wat je leuk vind enorm als je een opleiding volgt. Echter is niets in het leven gratis en zo ook leren niet. Dit is vaak ontzettend duur en naast het schoolgeld betaal je ook de hoofdprijs voor je boeken en andere benodigdheden. Maar er is een manier om te leren zonder hoge kosten.

Hoe belangrijk is een studie nu eigenlijk?

Werk vinden tegenwoordig is voor iedereen lastig. Of je nu van de middelbare school komt, zes jaar naar de universiteit bent geweest of na 4 jaar klaar bent met het MBO. Hoewel er wel werk is, is het vaak niet in het werkveld waar je graag wil werken. Dit is dan ook de reden dat veel mensen liever niet naar school gaan en direct na de middelbare school willen werken.

Vier procent van de jongeren volgt geen opleiding en werkt niet. Dit klinkt als een laag percentage, maar elk persoon die geen opleiding genoot, is er één te veel. Het kan namelijk grote gevolgen hebben voor je toekomst. Zo wordt het vinden van een baan nog moeilijker en is de kans dat je in een werkgebied terecht komt waar je niet in wil werken erg groot.

Het is dus altijd aan te raden om je best te doen en een studie te volgen. Ook als je het liefst de universiteit doet, maar op MBO niveau zit. Iedereen kan zich opwerken, ook al duurt het langer. Maar leren blijft een grote uitgave. Daarom zijn er website waarmee je veel geld kan besparen op je studie kosten.

Leren zonder al je geld kwijt te zijn met kortingsbonnen

Leren kan je in elk vakgebied voordelig via bespaardeals. Dit is een website die kortingsbonnen biedt voor veel verschillende categorieën, waaronder studies. Zo bespaar je op de ene studie 25 euro en op de andere misschien wel 50% van de kosten. Dan wordt het studeren een stuk leuker en makkelijker.

Bij NHA kan je uit veel studies kiezen en via bespaardeals vind je veel verschillende kortingsbonnen voor deze studies. Of je nu kiest voor een thuisstudie of liever klassikaal opgeleid wordt, het kan allemaal en in elk werkveld. Dus als je droom is om verpleegkundige te worden, of je liever gaat voor bijvoorbeeld monteur of misschien wel filosofie, bij NHA in combinatie met bespaardeals leer je en geniet je van een nog gevulde portemonnee.

Thuisstudie of toch klassikaal?

Als je niet echt gemaakt bent voor school, is het lastig om de inzet te vinden om er echt heen te gaan. Bij NHA kan je gemakkelijk vanuit huis je gekozen studie volgen. Uiteraard moet je wel even kijken of je studie geschikt is voor thuis. Dit maakt het studeren al een stuk makkelijker. Tevens kan je zelf bepalen hoe snel en wanneer je studeert. Dit maakt het nog makkelijker om je studie af te ronden, omdat je het helemaal zelf in de hand hebt.

Om een studie goed af te ronden moet je natuurlijk wel de nodige motivatie vinden. Kies daarom ook niet zomaar voor een studie om een papiertje in huis te halen. Bedenk wat je leuk vind, zoek informatie op over het werkveld en lees je in. Vind je het wat? Kijk dan naar de beschikbare opleidingen in het werkveld naar keuze en wat mogelijk is. Misschien moet je je een beetje opwerken, maar na een tijdje ben je op het punt waar je wil zijn en dan is het werk geen moeten meer.

Tevens is het vinden van werk met de juiste opleiding een stuk makkelijker. Werkgevers zien dat je de juiste kennis hebt en gekwalificeerd bent voor het werk waar je op solliciteert. Daarnaast is een diploma ook een bewijs dat je je kan inzetten voor iets en het afmaakt. Een ding wat veel werkgevers erg waarderen. Een diploma is dus niet alleen goed voor je ontwikkeling, maar ook voor je toekomst.

Het UWV kan je tevens helpen als je alsnog moeite hebt met het vinden van werk. Ook als je een goed diploma hebt. Zij helpen je bij het vinden van een geschikte werkplek waar je je geleerde dingen in praktijk kan brengen en waar je voor een langere tijd kan blijven. Op deze manier houd je zekerheid in je werkveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie