Afbeelding
Doe-het-zelf

Alles over het nieuwe concept van Hubo

1 juli 2021 om 08:22 Partnercontent

Iedereen bezoekt wel eens een doe-het-zelf winkel. Je vindt er alles wat je als klusser nodig hebt. Van gereedschap zoals boren, zagen en schuurmachines en ruwe materialen zoals verf, hout en schroeven. Je vindt er ook kant-en-klaar producten zoals bijvoorbeeld kasten die met een handleiding eenvoudig in elkaar gezet kunnen worden. DGN is de franchisegever van Hubo en Multimate. In 2016 werd besloten om 65 Multimate winkels om te bouwen tot de Hubo-formule. Een van de grootste doe-het-zelf zaken is Hubo. In 2021 werd Hubo de doe-zelf-formule met de meeste winkels in Nederland. 

Een Hubo in Hoevelaken

In 2021 werd er op het bedrijventerrein de Hostbeek in Hoevelaken een nieuwe Hubo geopend. Hiervoor werd een nieuw pand gebouwd. Op de begane grond kwam de winkel en met het aangrenzende magazijn heeft de Hubo in Hoevelaken een vloeroppervlak van wel duizend vierkante meter. De Hubo in Hoevelaken heeft de functie van een pilot store en bevat het interieurconcept van Hubo: de Homed-shop. Naast deuren, kasten en zonwering vind je er ook een grote collectie raamdecoratie. In de winkel vind je leuke plekken waar klanten kunnen zitten en zich laten inspireren. Deze nieuwe Hubo beschikt net als alle andere Hubo’s over over een montagedienst waar klanten hun klus kunnen uitbesteden. 

De formule van Hubo

Hubo biedt een totaaloplossing voor de klant en zet daarbij de klant centraal onder de belofte “Hubo helpt”. Hubo richt zich op mensen met uiteenlopende klusniveau’s. Van beginnend klusser tot ervaren doe-het-zelver. DGN besloot dat de nadruk moest liggen op een sterke formule voor alle winkels. De formule van Hubo werd gekozen. Het viel DGN op dat veel bestaande doe-het-zelf formules erg op elkaar lijken. Ze richten zich allemaal op het bieden van de laagste prijs. Met Hubo kiest DGN een ander pad. Met de Hubo-formule wil DGN iets waardevols toevoegen, zoals advies op maat, ondersteuning bij een klus of het uit handen nemen van de klus. 

Hulp met klussen

Een van de punten waarop Hubo zich onderscheid is het bieden van hulp bij het klussen. Het vakteam van Hubo monteert aan huis. Van deurbeslag tot nieuwe deuren, kasten of zonwering. Wil je bijvoorbeeld een inloopkast op maat? Het vakteam van Hubo kan je daar bij helpen. Kom eerst naar de winkel en vertel je onder het genot van een kop koffie over je wensen. De medewerkers van Hubo kijken vervolgens naar de beste oplossing. Daarna komt er een vakman bij je thuis alles opmeten. Ook bij het plaatsen van nieuwe deuren kan het Hubo-vakteam je helpen. Het opmeten en afhangen is namelijk een specialistische klus die je niet zomaar zelf kunt uitvoeren. Nadat je in de winkel je stijl van de nieuwe deuren hebt uitgekozen, komt de Hubo-vakman bij je langs om alles op te meten en de deuren af te hangen.

Nieuwe ontwikkelingen

Met het ombouwen van de winkels stoppen de ontwikkelingen niet. Achter de schermen werkt DGN aan een testwinkel. Voortaan wordt er gebruik gemaakt van een omnichannel platform. Hierdoor zijn alle data online van zowel webshop en winkel realtime beschikbaar. Die webshop is er nu nog niet, maar er wordt hard aan gewerkt.

Wat is Hubo?

Hubo heeft 190 doe-het-zelf zaken door heel Nederland. Ieder filiaal behoort tot een zelfstandig ondernemer die je persoonlijk advies geeft en je zo goed mogelijk probeert te helpen met het uitvoeren van je klus. Iedere Hubo biedt vakmanschap, klantvriendelijkheid en expertise. Hubo biedt kwaliteitsproducten en merkproducten tegen een gunstige prijs. 

Wat is Multimate?

Ook Multimate is een doe-het-zelf keten van DGN. Het assortiment is wat kleiner dan bij andere bouwmarkten. Er werd gekozen voor een zorgvuldig samengesteld assortiment. Ook bij Multimate kon je rekenen op een persoonlijk advies en klantvriendelijkheid door de kleinschaligheid van het bedrijf. Omdat Hubo meer winkels door heel Nederland had en hierdoor meer naamsbekendheid genoot, werd er gekozen om alle Multimate’s om te bouwen naar de Hubo-formule. Alle Multimate’s zijn nu omgebouwd naar Hubo, waarmee ook de naam Multimate komt te verdwijnen.  

De geschiedenis van Hubo

Hubo bestaat ruim 50 jaar. In 1933 ontstond er een kleine houthandel in Utrecht. Houthandel Utrecht kreeg snel bekendheid doordat het producten maakte die je makkelijk zelf in elkaar kon zetten. Hierdoor groeide het bedrijf snel en kwamen er meer locaties door heel Nederland. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie