Afbeelding
Titanic

Titanic De Musical in februari naar Flint

2 juni 2021 om 07:12 Partnercontent

Een kwart eeuw na de première op Broadway komt Titanic De Musical volgend jaar naar Amersfoort, in februari 2022. Met ruim 800 uitvoeringen op Broadway is Titanic één van de grootste musicalsuccessen van het afgelopen decennium. De voorstelling, naar het boek van Peter Stone en met teksten en muziek van Maury Yeston, is drie avonden achtereen te zien in theater Flint.

Niet zoals de film

Bij Titanic denkt menigeen aan de beroemde blockbuster uit 1997. Die zal ook in coronatijden vaak gestreamd worden, zeker nu bekend is dat de Broadway-musical naar Nederland komt. Het alles in 1 pakket heeft de afgelopen periode flink aftrek gevonden om alle streamingdiensten goed te kunnen ontvangen. Maar in februari kun je het verhaal over de Titanic in het echt ervaren. Niet via internet, niet in filmvorm, maar op het podium. Een totaal andere ervaring dan een virtuele en het is een ander verhaal bovendien. Hoewel het natuurlijk altijd grappig is om op internet de vele filmpjes te zien van mensen die de I’m the king of the world!-scène op de boeg van het schip naspelen. Of nog eens de wonderlijke trailer van de nepfilm Titanic II: Jack is Back te bekijken, waarin te zien is hoe een bevroren Jack Dawson een eeuw later ontdooit, zijn geliefde Rose opzoekt op Google en de Broadway-musical Titanic bezoekt.

Contrast tussen arm en rijk

Wat ons weer terugbrengt bij de theaterversie, die een deels overlappend maar ander verhaal kent dan de film. Namelijk dat van de derdeklas-passagiers, die onderin het schip verblijven terwijl bovendeks de welgestelde reizigers zich tegoed doen aan ongekende luxe. Het in 1912 grootste en meest luxueuze passagiersschip ter wereld vertrekt uit Southampton op weg naar New York, met in totaal 2242 opvarenden. Wat volgt is alom bekend, al kan nooit genoeg benadrukt worden dat de ongelijkheid der klassen schrijnend is wanneer het woord ‘reddingsboten’ valt. Daar waren er te weinig van, en het vullen gebeurde naar gelang iemands welvaart.

Kapitale ontwerpfout

Het is allemaal verwerkt in een musical met een meesterlijk orkest en een cast van 25 man, met onder anderen Mariska van Kolck, René van Kooten, Wieneke Remmers en Dennis Willekens. Gedroomd wordt van een nieuw leven in Amerika, reder Bruce Ismay drijft kapitein Edward John Smith tot wanhoop en ontwerper Thomas Andrews beseft dat hij een kapitale ontwerpfout heeft gemaakt. De tragische historie is wat bepaalde thema’s betreft tijdloos en wordt aangekondigd als een verhaal over hoop, liefde en ambitie. Tickets voor de drie avonden in februari, wanneer alle noodoproepen en statements uit de culturele wereld hopelijk tot het verleden behoren, zijn verkrijgbaar via Flint.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie