Afbeelding
foto Woord en Daad

Evenement rentmeesterschap op de Eemlandhoeve

4 oktober 2023 om 11:59 Overig Deel je nieuws

Met de voeten in de modder: dat is het thema van het event van Stichting Woord en Daad op zaterdagochtend 14 oktober. Door middel van een leuke rondleiding en interessante lezing leren deelnemers meer over het thema rentmeesterschap.

De rondleiding 

Aan de Bisschopsweg in Bunschoten liggen de grootste en de breedste boer van de regio gebroederlijk naast elkaar. Biologische boer Jan Huijgen neemt ons mee op pad naar de hypermoderne boerderij van boer Schaap én naar zijn eigen biologische boerderij: de Eemlandhoeve.

De lezing

Na de rondleiding, luisteren we naar een lezing van Jan van der Stoep. Rentmeesterschap vraagt van ons om goed voor de wereld en voor mensen, dieren en planten te zorgen. Woord en Daad komt in aanraking met mensen die de gevolgen van klimaatverandering dagelijks ondervinden. In plaats van kosten af te wentelen op het milieu, op mensen elders in de wereld of op toekomstige generaties, zullen we eerlijke prijzen moeten betalen voor ons voedsel en voor andere dingen die we gebruiken.

Tijdens de lezing denken deelnemers na over vragen als: Hoe ben ik een goede rentmeester? Welke dilemma’s horen daarbij en welke verantwoordelijkheden heb ik zelf?

Over het evenement

Het evenement vindt plaats op boerderij de Eemlandhoeve op zaterdagochtend 14 oktober. De start is om 10.00 uur. De bijeenkomst wordt afgesloten met een lekkere lunch. Een entreeticket kost € 17,50. Kijk voor meer informatie en om aan te melden op www.woordendaad.nl/rentmeester

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie