Afbeelding
Vraag Anthea

Netwerk Sociale Gasten organiseert MDT Politiek 2023: een unieke kans voor jongeren om kennis te maken met de Amersfoortse politiek!

19 september 2023 om 14:51 Overig Deel je nieuws

Amersfoort, 14 september 2023 — Netwerk Sociale Gasten gaat weer starten met MDT Politiek! Dit programma biedt jongeren een toffe kans om de wereld van de politiek te verkennen en actief aan de slag te gaan met maatschappelijke vraagstukken. 

MDT Politiek is bedoeld voor jongeren tussen de 17 en 27 jaar oud die geïnteresseerd zijn in politiek en maatschappelijke verandering. Het programma is ontworpen om jongeren te laten ervaren hoe politieke besluitvorming werkt en hoe zij zelf een positieve invloed kunnen uitoefenen op hun omgeving.

Deelnemers volgen 12 weken een afwisselend programma waarbij ze wekelijks een activiteit ondernemen, zoals langsgaan bij een raadvergadering, een debattraining volgen of lokale politici ontmoeten. Ook gaan ze als team aan de slag met een maatschappelijk onderwerp om verandering teweeg te brengen in de stad. Het programma vindt plaats van oktober tot januari 2023. Aan het eind van het traject ontvangen de jongeren een Europees erkend certificaat.

Netwerk Sociale Gasten is vastbesloten om jongeren te empoweren en hen de tools te geven die ze nodig hebben om impact te maken in de stad. Door MDT Politiek krijgen de jongeren de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan hun leefomgeving, vaardigheden zoals debatteren en presenteren te ontwikkelen, te ontdekken wat ze leuk vinden om te doen, nieuwe mensen te ontmoeten en kennis en ervaring op te doen in de lokale politiek.

Geïnteresseerde jongeren kunnen zich tot uiterlijk 24 oktober aanmelden voor MDT Politiek via de website van Netwerk Sociale Gasten: www.socialegasten.nl/mdtpolitiek. Het programma biedt een waardevolle kans voor persoonlijke groei, educatie en betrokkenheid bij maatschappelijke verandering.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie