Project RUIS, Smallepad 3
Project RUIS, Smallepad 3 Lisette Driesen

Project RUIS verovert Amersfoort

18 september 2023 om 11:39 Overig Deel je nieuws

Project RUIS

t/m l oktober @ Smallepad 3

Sinds 1 september staat er een prachtig gekleurde boom op de hoek aan het Smallepad. Deze boom is onderdeel van het Augmented Reality Project RUIS en is ontworpen door beeldend kunstenaar lan Paul de Ruiter. De boom is de ‘poort’ tussen de online en de offline wereld en de start van een beeldenroute dwars door de historische stad Amersfoort. 

Ian Paul de Ruiter heeft een groep vooraanstaande kunstenaars, zowel gevestigde namen als nieuwkomers, uitgenodigd om te experimenteren met digitale kunst. Met Augmented Reality (AR) hebben ze een extra digitale laag over Amersfoort gelegd, waarin ze volledige vrijheid hebben gekregen om te creëren. Ian Paul de Ruiter heeft bewust geen vast thema opgelegd, zodat de kunstenaars hun eigen visie op de wereld van vandaag kunnen delen. Hierdoor krijg je een inkijkje in verschillende kunstzinnige perspectieven.

Door middel van een QRcode onder de boom start je met de virtuele stadstour en loop je langs het werk van 9 verschillende kunstenaars die je meenemen in hun werkelijkheid.

voor meer info: www.projectruis.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie