Zwembad Hoogland
Zwembad Hoogland Gemeente Amersfoort

Ieder kind uit provincie Utrecht op zwemles via het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Overig

AMERSFOORT Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht helpt al jaren kinderen om hun zwemdiploma(‘s) te halen. ,,Zwemles is namelijk ontzettend duur. Voor sommige mensen niet te betalen, daarom zet het Jeugdfonds zich hier actief voor in”, laat de organisatie weten. Het Jeugdfonds vindt dat elk kind in Nederland veilig moet zijn voor al het water in ons land.

Jarenlang daalde het aantal kinderen dat verdronk jaarlijks, door zwemlessen en maatregelen bij zwemplassen. Van een daling is sinds een paar jaar geen sprake meer: kinderartsen zijn zelfs bang voor een stijging, omdat kinderen door corona achterlopen met zwemlessen. ,,En juist kinderen uit gezinnen met een laag inkomen hebben minder vaak een zwemdiploma. Ouders lopen aan tegen de hoge kosten van zwemles en de vergoedingen vanuit gemeenten zijn niet altijd voldoende om al het lesgeld te betalen”, legt het Jeugdfonds uit. 

PROJECT Omdat ieder kind veilig moet kunnen leren zwemmen, is het Jeugdfonds dit jaar gestart met het project ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’ Dit betekent dat het fonds nog meer mogelijkheden heeft dan normaal om kinderen financieel te helpen om op zwemles te gaan, met als doel om hun diploma(‘s) te halen.

AANVRAAG Heb of ken jij een kind dat door financiële omstandigheden niet op zwemles kan of heeft moeten stoppen met zwemles? Doe een aanvraag bij het Jeugdfonds of laat ouders weten dat zij kunnen helpen. Kijk voor meer informatie op www.jeugdfondssportencultuur.nl/utrecht.

advertentie
advertentie