Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Alleen nog ongeadresseerde reclame bij ja-sticker

Overig

AMERSFOORT Ongeadresseerd reclamedrukwerk in Amersfoort mag vanaf 22 december alleen nog bezorgd worden bij een woning, bedrijf of woonschip als de bewoner of gebruiker een ja-sticker op de brievenbus heeft. Hiermee wil de gemeente besparen op papier, inkt en vervoer.

Een brievenbus zonder sticker betekent vanaf woensdag 22 december dat de bezorger daar geen ongeadresseerd reclamedrukwerk mag bezorgen. Ongeadresseerd reclamedrukwerk zijn reclamefolders, -brochures en -flyers of samples die gratis bij elk huis door de brievenbus worden gedaan zonder dat er een naam, adres of postbus en woonplaats van de ontvanger op staan. Zonder sticker op de brievenbus, krijgt u nog wel het nieuwsblad De Stad Amersfoort en informatie over werkzaamheden of activiteiten in de buurt die voor een inwoner belangrijk zijn om te weten.

In november en december vindt u de groene ronde ja-sticker een aantal keer in de reclamefolderpakketten. Deze is vanaf december ook gratis bij de gemeente aan te vragen.

Wie al een nee/ja-sticker op de brievenbus heeft, kan deze laten zitten. Het betekent dan hetzelfde als geen sticker. Wil iemand geen ongeadresseerde reclamefolders én geen huis-aan-huisbladen, dan kan de nee/nee-sticker op een brievenbus geplakt worden.
Brievenbussticker gratis aanvragen kan via www.amersfoort.nl/ja of bel 14033.

advertentie