Afbeelding
Amersfoort Voor14

Amersfoort Voor14 deelt taart uit aan DHL pakketbezorgers

29 juni 2021 om 15:30 Overig

HOEVELAKEN Zaterdag heeft Amersfoort Voor14 taart uitgedeeld aan pakketbezorgers van DHL bij het distributiepunt in Hoevelaken om te vieren dat DHL samen met het FNV en het CNV een nieuwe CAO heeft afgesproken. Hiermee wil de actiegroep aandacht vragen voor hun eis om het minimumloon te verhogen naar €14 per uur en andere bedrijven oproepen om net als DHL over de brug te komen en ook de lonen van hun personeel te verhogen.

In de nieuwe CAO is afgesproken dat het loon van de pakketbezorgers bij DHL in stappen omhoog gaat naar €14,24 per uur. Alhoewel Voor14 wil dat het minimumloon meteen al in 2022 omhoog gaat naar minimaal €14 per uur, vindt Voor14 dit wel een stap in de goede richting en reden voor een feestje. Na een korte toespraak van Emma Vogt van Voor14 werd de taart aangesneden en uitgedeeld onder de bezorgers voordat zij op pad gingen om hun pakketten weer overal in Amersfoort en omgeving te bezorgen.

Na het uitdelen van de taart die speciaal is gebakken voor deze actie door Sweettable Amersfoort heeft de actiegroep bij de brug naast de Koppelpoort nog een spandoek opgehangen om aandacht te vragen voor de landelijke oproep richting de onderhandelaars van de Tweede Kamer. Dit om ook over de brug te komen en in het nieuwe coalitieakkoord op te nemen dat het minimumloon zo snel mogelijk omhoog gaat naar €14 per uur, met behoud van koppeling met de uitkeringen. Gelijktijdig vonden op veel andere plekken in het land vergelijkbare acties plaats.

Amersfoort Voor14 is al enige tijd actief in Amersfoort en is onderdeel van de landelijke Voor14 campagne van de FNV. Wie de oproep voor een hoger minimumloon wil ondersteunen kan zich via de website aansluiten. Ook komt Amersfoort Voor14 graag in contact met ondernemers die bereid zijn de eisen van Voor14 te ondersteunen.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie