Afbeelding
Ewerdt Heideman/Smulders AV
video

FASadE ging langs bij Kamp Amersfoort op Dag van de Architectuur

30 juni 2021 om 11:15 Overig

AMERSFOORT In het weekend van 18,19 en 20 juni vierde Nederland de Dag van de Architectuur. Op en rondom deze dagen organiseren diverse architectuurinitiatieven wandelingen en online activiteiten. Dit jaar met het thema: Architectuur - Klimaat. In Amersfoort ging FASadE langs bij Kamp Amersfoort, waar het ontwerpteam is geïnterviewd over de nieuwe uitbreiding van Nationaal Monument Kamp Amersfoort. 

Architect Jacques Prins (Inbo), landschapsarchitect Cor Geluk (Juurlink+ Geluk) en ruimtelijk vormgever Paul van Houten (Tinker imagineers) vertellen over de samenwerking en directeur NMKA Willemien Meershoek licht de opgave toe. Van het interview op locatie is een opname gemaakt. De video is onderaan dit artikel te bekijken.

JONGE ONTWERPER Aftrap van de Dag van de Architectuur vormt de Dag van de Jonge Ontwerper, een landelijke ontwerpmanifestatie in nauwe samenwerking met het College van Rijksadviseurs, De Architect en verschillende lokale architectuurcentra, waaronder FASadE. In de ochtend vond een plenair programma plaats, dat live te volgen was via een livecast. Na het publieksprogramma bogen tientallen jonge ontwerpers zich, verspreid over architectuurcentra in het hele land, over concrete casussen aangedragen door opdrachtgevers, woningcorporaties en ontwikkelaars. 

Doel van de Dag van de Jonge Ontwerper is om jonge ontwerpers in contact te brengen met opdrachtgevers rondom actuele ruimtelijke thema’s. In Amersfoort gingen jonge ontwerpers aan de slag met de herbestemming van het huidige stadhuis. De gemeente Amersfoort heeft de casus aangedragen en stadsbouwmeester Micha de Haas was ‘s middags aanwezig. Aan het eind van de middag zijn de ideeën gepitcht aan onder andere  Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving Jannemarie de Jonge. Ook deze pitches zijn te zien op de website van fasade.nl. 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie