Iedereen is weer welkom in de Bibliotheek van het Eemhuis.
Iedereen is weer welkom in de Bibliotheek van het Eemhuis. Bibliotheek Eemland

Marit Elkerbout wint Amersfoortse verhalenwedstrijd

14 juni 2021 om 17:54 Overig

AMERSFOORT Marit Elkerbout is de winnaar van StoryAwards 2021, de verhalenwedstrijd voor jongeren, georganiseerd door Bibliotheek Eemland. Dat werd donderdag tijdens een online bijeenkomst bekend gemaakt. 

Het thema van de wedstrijd was dit jaar ‘opstaan’. Er werden 20 verhalen ingezonden waarin dit thema was verwerkt. De jury van StoryAwards bestond dit jaar uit Mijke Pelgrim, docent en schrijver van een aantal prachtige jeugdboeken, en Lies Pannevis, specialist Jeugd bij de Bibliotheek Eemland.

Marit Elkerhout, derdeklasser van het Corderius College sleepte met haar verhaal ‘Slagveld’ de prijs in de wacht.  ,,Marit heeft zich in dit verhaal bijzonder knap ingeleefd in een jonge soldaat en zijn angst tijdens het betreden van het slagveld, als een volleerd schrijver vertelt zij het verhaal, de gruwelen die hij ziet, hoe hij denkt aan wat zijn moeder hem heeft gezegd’’, aldus de organisatie van de wedstrijd.Het winnende verhaal van Marit kun je lezen op de website van de Bibliotheek Eemland.

De tweede plaats is voor Yara Loman met haar verhaal ‘Opstaan van het begin’. Op de derde plaats is Jean Stapelbroek geëindigd met ‘Het ziekenhuisbed’. Daarnaast waren er eervolle vermeldingen voor de verhalen van Ide Jansingh en Edin Nijland. Alle prijswinnaars krijgen het nieuwe boek van Mijke Pelgrim Dwarsloper cadeau.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie