Afbeelding
Keistadnieuws

‘€9.000.000!! Bedankt. Sywert’ vliegt boven Amersfoort

3 juni 2021 om 15:44 Overig

AMERSFOORT (ANP) Op verschillende plaatsen vloog donderdag de tekst “€9.000.000!! Bedankt. Sywert” achter twee vliegtuigjes over Nederland. Ook boven de Keistad werd de tekst gesignaleerd. Daarmee lijkt het alsof Sywert van Lienden de Nederlanders wil bedanken voor de enorme opbrengst die hij had met de verkoop van mondkapjes aan de Nederlandse overheid. Die liggen nog altijd ongebruikt op de plank.

Hoewel een enkeling zich op sociale media verbaast over het bravoure van Van Lienden, vermoeden de meesten dat het om een grap gaat. Matthijs Kleij deelt het bericht van “een grote ‘fan’ van Sywert” op Twitter vanuit Utrecht en NOS-presentatrice Simone Weimans, die de tekst vanuit Amsterdam zag overvliegen, vraagt zich af wie erachter zit.

Tegenover het AD verklaart Van Lienden niet zelf achter de actie te zitten. Op Twitter geeft hij wel ‘likes’ op berichten en foto’s die van de actie gedeeld worden.

De twee reclamevliegtuigen zijn van het bedrijf Dutch Air Advertising. Oprichter en piloot van het bedrijf Bert van de Bunte wil niet zeggen van wie de actie komt. “De opdrachtgever wil anoniem blijven.” Voor hem is het een van de leukere opdrachten, zegt Van de Bunte, die ook wel vond dat Van Lienden vanwege de enorme deal “negatief in het zonnetje gezet mocht worden”.

De twee vliegtuigen vlogen vijf uur lang over de hele Randstad. Tien uur luchtreclame kost zo’n 3500 euro exclusief btw, zegt Van de Bunte, een bedrag dat volgens hem “gedeeld met een vriendengroep best te betalen is”.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie