Afbeelding
Eneco

Wees gewaarschuwd: Inspectievliegtuig gaat voor geluidsoverlast zorgen in Amersfoort

1 maart 2021 om 16:53 Overig

AMERSFOORT Op maandagavond vliegt er tussen 19.30 uur en uiterlijk 21.00 uur een inspectievliegtuig boven de stad. Dit vliegtuig is van Enoco en zij inspecteren vanuit de lucht de stadswarmtenetten.

door Jeroen van der Veer

Met een klein vliegtuig wordt met behulp van infraroodtechniek het leidingnetwerk in beeld gebracht. Zo worden onregelmatigheden in het warmtenet zichtbaar en weet Eneco waar onderhoud nodig is en kunnen storingen worden voorkomen.

Er wordt maandagavond op ongeveer 600 meter hoogte gevlogen boven Houten en Amersfoort. De inspectievlucht kan alleen uitgevoerd worden als het droog, helder, koud en donker is. Dan levert de thermografische scan de beste beelden op. Amersfoort en Veiligheidsregio Utrecht zijn geïnformeerd door Eneco.

Geluidsoverlast De afgelopen jaren zijn op dezelfde wijze de stadswarmtenetten van Utrecht, Nieuwegein, Den Haag, Delft en Zoetermeer in beeld gebracht. Ondanks dat er gekozen is voor een klein en stil vliegtuig, zorgen de inspectievluchten voor geluidsoverlast. Niet alleen boven Houten en Amersfoort maar, afhankelijk van de windrichting, ook in de omliggende gemeenten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie