Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

Persoonsgegevens van bezoekers verspreid na groot datalek bij Dierenpark Amersfoort

1 maart 2021 om 16:00 Overig

AMERSFOORT Persoonsgegevens van bezoekers die online kaartjes hebben gekocht of een tijdslot hebben gereserveerd bij Dierenpark Amersfoort zijn gelekt. Dat meldt de dierentuin maandagmiddag in een mail aan de getroffen personen. Het gaat om tickets in de periode van 23 juli 2018 tot en met 4 augustus vorig jaar.

In het gelekte bestand staan namen, mailadressen, telefoonnummers, geboortedata en adresgegevens. Als mensen met iDEAL hebben betaald voor hun toegangskaartje, is ook hun bankrekeningnummer (IBAN) in verkeerde handen gevallen. Bij wie de informatie beland is, is niet bekend. De dierentuin heeft ook niet bekend gemaakt van hoeveel bezoekers gegevens op straat liggen.

EXTERNE ORGANISATIE De online kaartverkoop van het dierenpark wordt verzorgd door een externe organisatie genaamd Ticketcounter. ,,Wat er is gebeurd, is volstrekt onacceptabel. Wij betreuren deze situatie dan ook enorm en bieden hierbij onze excuses aan, mede namens onze partner”, reageert Dierenpark Amersfoort. ,,We zijn intensief met Ticketcounter in contact om ervoor te zorgen dat dit nooit meer voorkomt.” 

De dierentuin roept iedereen daarnaast op om waakzaam te blijven op verdachte berichten via de mail, telefoon of andere communicatiemiddelen. ,,Ticketcounter, Dierenpark Amersfoort of een bank zullen nooit op deze wijze vragen om pincodes, persoonlijke inloggegevens, of om overboekingen tussen bankrekeningen of andere vertrouwelijke financiële handelingen uit te voeren.”

De gegevens die zijn verspreid, verschillen volgens de dierentuin per persoon. Via de website kunnen bezoekers achterhalen om welke data het in hun geval gaat. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie