Afbeelding
Pixabay

Studenten helpen ondernemers tegen cybercriminaliteit

27 januari 2021 om 15:00 Overig

AMERSFOORT Maar liefst één op de vijf mkb-ondernemers krijgt te maken met digitale criminaliteit: phishingmailtjes, oplichting via internet of gijzelsoftware, virussen of andere malware. De gevolgen zijn groot, het kan betekenen dat er een grote som geld verloren gaat en een groot verlies aan klanten teweeg brengt. Om ondernemers beter te wapenen tegen deze vorm van criminaliteit, gaan IT-studenten van ROC Midden Nederland (Campus Amersfoort) vanaf april 2021 ondernemingen digitaal onder de loep nemen en advies geven.

Het project heet Cyberchef en is bedoeld om ondernemers te helpen ,,om weer de chef van je eigen digitale keuken te zijn”. Bewustwording en ondernemers een grote stap vooruithelpen in de bescherming tegen dagelijkse digitale risico’s zijn de twee voornaamste doelen van het project. Cyberchef is een samenwerking tussen mbo-studenten Expert IT Systems & Security van ROC Midden Nederland (Campus Amersfoort), Platform Veilig Ondernemen (Midden-Nederland), de Veiligheidscoalitie Midden-Nederland en lokale cybersecuritypartners.

Door middel van een cybersecurityscan gaan de studenten vanaf april 2021 aan de slag voor ondernemingen. Na de scan volgt een advies op maat, om de digitale veiligheid van de onderneming te verbeteren. De studenten krijgen een intensieve cursus cybersecurity, speciaal gericht op ondernemingen en worden begeleid door professionals (docenten of cybersecurityprofessionals van bedrijven). Deelname is gratis. Aanmelden kan via de link

Alvorens de digitale check, wordt er een toestemmingsverklaring door beide partijen ondertekend.



Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie